Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου με την 7/2021 απόφασή της ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

Εγκρίνει για την στήριξη των επιχειρήσεων και των δημοτών του Δήμου Βελβεντού, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό τα παρακάτω μέτρα:

1.-Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοιού COVID-19 από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

2.-Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή των τελών παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.

3.- Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.

4.-Πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία/ καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

5.-Εισήγηση προς τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για πλήρη απαλλαγή μισθωμάτων στο Κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος «Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού» για το διάστημα που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

6.-Μείωση σαράντα τοις εκατό (40%) του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων του Κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος «Γυμνασίου – Λυκείου Βελβεντού» της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του Ν. 4735/20.

7.-Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές οφειλετών του Δήμου και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.

8.-Μείωση 40% των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαλλαγή ή μείωση αντίστοιχα θα γίνει, εφόσον υποβληθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά από το νόμιμο εκπρόσωπο των επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών των ατομικών επιχειρήσεων:

1.-Αίτηση (έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)

2.-Αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» των επιχειρήσεων των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής βάσει Κ.Α.Δ. του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

3.-Αντίγραφο εξοφλημένου λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος για το διάστημα αναφοράς.