Ο γιος του έμπειρου δημοσιογράφου σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρή Παναγούλη δραστηριοποιείται στην θέση «Μάνα Νερού» της Μεσιανής με την ENERGENIUS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. Στο πολυσυζητημένο δηλαδή έργο της Kiefer 100MW με τα 196 επιμέρους έργα, όπου δραστηριοποιούνται και οι κόρες και η ανιψιά του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και οι επικεφαλής της τριμερής συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης.

Την 1 Αυγούστου 2019 συστήθηκε η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «ENERGENIUS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ENERGENIUS» με εταίρο και διαχειριστή το Χρήστο Παναγούλη, γιο του γνωστού δημοσιογράφου και διευθυντή σύνταξης του energypress Θεόδωρου Παναγούλη με έδρα την Αττική.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 εκδόθηκε η υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός 9 ισχύος 497,7 kW» σε έκταση 5.379 τ.μ., στη θέση «Μάνα νερού» των Τ.Κ. Βαθυλάκκου και Τ.Κ. Μεσιανής, Σερβίων της εταιρείας «ENERGENIUS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» και στις 14 Φεβρουαρίου 2020 του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός 31 ισχύος 497,7 kW» σε έκταση επιφάνειας 5.503τ.μ., στη θέση «Μάνα νερού» της Τ.Κ. Μεσιανής, Δ.Ε. Σερβίων.

Στις 22 Απριλίου 2020 με υπογραφή του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλη Μιχελάκη αποφασίστηκε η έγκριση επέμβασης επί δημόσιας δασικής έκτασης , εμβαδού 5.379 τ.μ., για την υλοποίηση του έργου “Φωτοβολταϊκός σταθμός 9, ισχύος 497,70 ΚW” και την ίδια ημερομηνία η έγκριση επέμβασης σε δημόσια δασική έκταση ,εμβαδού 5.503τ.μ., για την υλοποίηση του έργου “Φωτοβολταϊκός σταθμός 31, ισχύος 497,70 ΚW”, στην ENERGENIUS Μ.Ι.Κ.Ε.

Η τεχνική περιγραφή έγινε από τον Ιωάννη Φύσσα όπως και στα έργα στον Ασπροπόταμο Μετεώρων που σταμάτησε το ΥΠΕΝ γιατί θεωρήθηκαν ως κατάτμηση που «οδηγεί σε παράκαμψη της πιο σύνθετης διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία επιτρέπει τη συνθετική εξέταση και συνολική εκτίμηση των σωρευτικών συνεπειών και επιπτώσεων του όλου ενιαίου έργου, υπονομεύοντας συνεπώς την επαρκή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Μάλιστα η απόφαση της Αποκεντρωμένης αποστέλλεται στην Τοσίτσα 15 ,έδρα της ENERGENIUS Μ.Ι.Κ.Ε και του energypress και στο νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας Χρήστο Παναγούλη του Θεόδωρου στην Νάξου 12 στο Χαλάνδρι, έδρα της Kiefer!

Στις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης αναφέρεται ότι η πρόσβαση στο γήπεδο εγκατάστασης θα γίνει μέσω δασικής οδοποιίας η οποία θα κατασκευαστεί ως συνοδό έργο του Φωτοβολταϊκού Σταθμού 36 της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Π.Ε.» για την εγκατάσταση του οποίου εκδόθηκε Απόφαση Υπαγωγής σε ΠΠΔ και ανήκει στον κ. Χρήστο Πετρόχειλο.

Ο κ. Παναγούλης συντόνισε εκτός των άλλων και την εκδήλωση της ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με την Kiefer στις 23 Ιουλίου 2020 για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στην Αίθουσα Τέχνης, ενώ άρθρα του δημοσιεύονται στην σελίδα της Kiefer.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Οι ιδιωτικές επενδύσεις πρόλαβαν την ενεργειακή κοινότητα για τους δημότες της Κοζάνης – Η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Χρήστος και η Kiefer στην Αίθουσα Τέχνης ..