Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και να το σερβίρουμε στο μεσημεριανό μας τραπέζι. Συνδυάζεται ιδανικά με τα τυριά και είναι ένας καλός τρόπος να πείσουμε τα παιδιά να τρώνε λαχανικά.

Υλικά που θα χρειαστούμε

Για τις κρέπες
140 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 ml γάλα
1 αυγό
2 κ.σ.ελαιόλαδο
½ κ.γλ.αλάτι

Για τη σάλτσα τυριών
1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια, βρασμένο από το #Κτήμα bio ygeia
60 γρ.γραβιέρα τριμμένη
60 γρ.ένταμ τριμμένο
100 γρ.τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης
Ετοιμάζουμε τις κρέπες ως εξής:Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Αφήνουμε το μείγμα με τις κρέπες στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τη σάλτσα τυριών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πήξει . Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε ½ κουτάλα από το μείγμα μας και με γρήγορες κινήσεις γυρίζουμε κυκλικά το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί παντού ο χυλός. Μόλις ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη.

Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα τυριών μέσα σε κάθε κρέπα και την τυλίγουμε σε ρολάκι. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 20-25 λεπτά.

 

Πηγή fb: The 3 Cooks