Δυσκολία: Μέτρια

Αφήγηση

Κρέμα πουτίγκας των Σερβίων Κοζάνης – Τέλεια γλυκιά γεύση!!!

Από την βραβευμένη Executive Chef Νανά Γκαμπούρα, εστιατόριο  «Η Κουζίνα Της Μαμάς Άννας» 

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί από την Σίσσυ Νίκα και στο Emvolos.gr

 

Υλικά

Για την κρέμα
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
500 ml Κρέμα Γάλακτος
7 Αυγά μόνο τα ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την βάση
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ψίχα Καρύδι τριμμένο
4 Αυγά
1 πρέζα Αλάτι
1 κ.γ Σόδα το οποίο διαλύω σε Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ Κανέλα
Για το σιρόπι
1 λίτρο Νερό
1 κιλό Ζάχαρη
Για το φινίρισμα
Κανέλα σε σκόνη

 

Βήματα

(5 λεπτά) Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά.

 

 

Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί και ρίχνουμε τα ασπράδια ώστε να αποστειρωθούν . Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.

 

 

Στη συνέχεια αναμιγνύουμε απαλά με την μαρίζ την μαρέγκα με την κρέμα.

 

Ετοιμάζουμε την βάση.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν».

 

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό λεμονιού

 

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μίγμα της σόδας, το αλάτι, την κανέλα και τέλος ρίχνουμε και την μαρέγκα.

 

(40 λεπτά)

 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ατομικά πυρέξ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

 

Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

 

tastedriver.com