ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)

1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

4 κουτ. της σούπας μέλι

2 κουτ. της σούπας σόγια

1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1/2 φλιτζ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο

σουσάμι

αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να κάψει και σωτάρουμε το κοτόπουλο , αλατοπιπερώνουμε ελαφρά διότι θα χρησιμοποιήσουμε σόγια στη συνέχεια.

Μόλις πάρει χρώμα αφαιρούμε το περιττό λάδι και σβήνουμε με το ξύδι μας.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Άν χρειαστεί κατα τη διάρκεια προσθέτουμε και νερό ή ζωμό κότας για να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλό μας.

Σερβίρουμε κατα προτίμιση με ρύζι μπασμάτι ή κάποιο άλλο σπυρωτό ρύζι…