Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καταβολή της επόμενης δόσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στη συγκεκριμένη καταβολή θα υπαχθούν όσοι πολίτες υπέβαλλαν αιτήσεις έως και τις 30 Ιουνίου. Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα προκύψουν 246.529 δικαιούχοι, άρα τα 55.661.196 ευρώ που θα καταβληθούν θα αφορούν 559.621 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται ξανά ότι η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.AdTech Ad

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους δικαιούχους του ΚΕΑ να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

www.dikaiologitika.gr