ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του τμήματος χημειοθεραπείας του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας  «Μποδοσάκειο»

 

Έντονη είναι η ανησυχία των κάτοικων της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα των  καρκινοπαθών αρρώστων για τη λειτουργία του  τμήματος χημειοθεραπείας που λειτουργεί στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στην ΠΕ Κοζάνης.

Το θέμα είχε αναδείξει το ΚΚΕ και με την αριθμ.471/17.10.2017 Ερώτησή, χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, αντίθετα η κατάσταση έχει χειροτερεύσει.

Η μονάδα χημειοθεραπείας δυστυχώς λειτουργεί σήμερα μόνο με μία (1) επικουρική ιατρό ογκολόγο, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες χιλιάδων ασθενών, την ώρα που παραμένουν κενές οι προβλεπόμενες, από το  σημερινό ελλιπές οργανόγραμμα, δύο  (2) μόνιμες θέσεις ογκολόγων ιατρών.

Με δεδομένο ότι η μονάδα χημειοθεραπείας είναι η μοναδική στη Δυτική Μακεδονία εξυπηρετώντας ασθενείς από όλη την ευρύτερη περιοχή.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση:

Όχι μόνο για την άμεση κάλυψη των δύο προαναφερόμενων κενών θέσεων, αλλά και για την απαραίτητη αναβάθμιση της σημερινής μονάδας χημειοθεραπείας σε ογκολογική κλινική με την πρόσληψη μονίμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων.

 

Οι Βουλευτές

 

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής