ΕΞΟΠΛIΣΤΗΚΑΝ ΜΕ POS ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

– Ελπίδες για αύξηση του τζίρου αυτή την εβδομάδα λόγω πληρωμών και Δεκαπενταύγουστου!

Στα περσινά επίπεδα και όχι πολύ υψηλά, κυμάνθηκε η τοπική αγορά της Κοζάνης το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων, ενώ οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε μια αύξηση της εμπορικής την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε και διανύουμε, λόγω και των πληρωμών μισθών και συντάξεων, αλλά και ενόψει των εορτών του Δεκαπενταύγουστου και αυξημένων υποχρεώσεων των νοικοκυριών!
Ειδικότερα, η τοπική αγορά κυμάνθηκε πολύ συγκρατημένα το διάστημα που διανύουμε ενώ ήταν λίγο πιο αυξημένη η κίνηση με την έναρξη των εκπτώσεων. Ωστόσο, η κίνηση είναι σε γενικότερα πλαίσια πεσμένη και κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα. Όπως αναφέρει επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης: “Το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων η κίνηση ήταν όπως και πέρυσι, ενώ αναμένουμε τις ημέρες αυτές μια μικρή τόνωση, λόγω πληρωμών και Δεκαπενταύγουστου”.

Επίσης, ένα ακόμα ζήτημα που ενδιαφέρει τους καταναλωτές , κυρίως, είναι η εγκατάσταση του μηχανήματος POS στα καταστήματα, για πληρωμές με κάρτα. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης σχετικά: “Πλέον τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης εξοπλίστηκαν με μηχανήματα και όσοι δεν τα έχουν εγκαταστήσει ακόμη, έχουν κάνει τη σχετική αίτηση , ωστόσο η τράπεζα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ωστόσο, είναι καθ΄όλα νόμιμοι”. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει “μηχανάκια” είναι 1.500 ευρώ, ενώ πανελλαδικά σημειώνονται ουκ ολίγα περιστατικά όπου οι επιχειρηματίες στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν την απόδειξη (λόγω φορολογίας), να αποφεύγουν να κόβουν απόδειξη, με αντάλλαγμα ένα μεγάλο ποσοστό έκπτωσης.

Στην τοπική αγορά της Κοζάνης, πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει έλεγχοι για την εγκατάσταση POS από επαγγελματίες, με τον εμπορικό σύλλογο να ξεκαθαρίζει ότι οι επαγγελματίες της Κοζάνης είναι καθ΄όλα νόμιμοι.

Β.Σ.