Διάσπαρτες εστίες σε συγκεκριμένα χωριά εκτινάσσουν τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κοζάνη, η οποία χτες κατέγραψε 98 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης τονίζει στο GRTimes ότι αρκετοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία νοσούν, παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν, ενώ… μπάχαλο γίνεται και στην Κοζάνη με τα self test.

Διάσπαρτες εστίες κορωνοϊού, κάθε εβδομάδα και σε άλλο χωριό, εκτινάσσουν τα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης. Ο ίδιος, τονίζει ότι οι πληροφορίες για νέα κρούσματα σε νέα χωριά φτάνουν στους αρμόδιους φορείς με… χρονοκαθυστέρηση, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της Κοζάνης νοσούν από κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν.

«Στα Σιδερά Κοζάνης για παράδειγμα, έχουν κολλήσει πολλοί και έχουν τεράστιο πρόβλημα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Είναι σαν πυρκαγιά, με μικροεστίες παντού! Δεν είναι μαζικά σε ένα σημείο. Συν τοις άλλοις έχουμε φοβερή διασπορά μέσα στα νοσοκομεία. Έχουμε αρκετούς συναδέλφους που νοσούν και αυτό δείχνει ότι το εμβόλιο μπορεί να μας προστατεύει από το να νοσηλευτούμε, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι!», εξηγεί.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κοζάνης

Όπως τονίζει ο κ. Τσεβεκίδης, οι απλές κλίνες Covid στα νοσοκομεία της Κοζάνης είναι 45 και είναι υπερπλήρεις. Το ίδιο ισχύει και για τα κρεβάτια ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά διακομιδές σε «γειτονικά» νοσοκομεία.

«Έχουμε στείλει δεξιά – αριστερά πολλαπλάσιο νούμερο ασθενών από αυτόν που φιλοξενούμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε την περιοχή και δε ζήτησε να συναντηθεί με τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ ο νόμος 4512/2018 στο άρθρο 292 αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της περιφέρειάς τους», τονίζει.

Αλαλούμ με τα self test και στην Κοζάνη

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σε φαρμακεία της Κοζάνης αντί για self test έφτασαν… rapid. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με τα απόβλητα που προκύπτουν μετά την διενέργεια του test.

«Εγώ ως καρδιολόγος είμαι υποχρεωμένος να συλλέγω τα απόβλητα και να τα καταστρέφω με συγκεκριμένο τρόπο. Μάλιστα αν τυχόν υποπέσω σε λάθος και τα πετάξω κάπου αλλού μπορεί να μου κλείσουν μέχρι και το ιατρείο. Τώρα τι θα γίνει; Θα πετάμε το τεστ στα οικιακά απόβλητα; Θα πρέπει να υπάρξουν σημεία συλλογής αυτών των self test, αλλιώς κινδυνεύουμε με πολύ μεγάλη διασπορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επικίνδυνες μεταλλάξεις!», καταλήγει.

Πηγή: grtimes.gr