ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Μεταφέρεται προσωρινά και για περίοδο περίπου δυόμιση μηνών η πιάτσα των ταξί που χωροθετείται επί της οδού Ιπποκράτους σήμερα και λόγω εργασιών ανάπλασης που διαρκέσουν το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να μεταφερθεί

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, με την πρόταση της δημοτικής αρχής να περνάει κατά πλειοψηφία, για μεταφορά της πιάτσας των ταξί που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους, στο στενό επί της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης. Η μεταφορά είναι απαραίτητη λόγω εργασιών ανάπλασης για διάστημα μερικούς μήνες. Για την ακρίβεια η πρόταση του κου Δεσποτίδη είναι να καταληφθούν δύο θέσεις στην κεντρική πλατεία (επί της Παύλου Μελά, έξω από την Εθνική Τράπεζα) και τα υπόλοιπα ταξί να παρκάρουν στο στενό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, αλλά όχι μπροστά στην είσοδο της ΛΑΦ, μετά από σχετικό αίτημα από τη διοίκηση της ταξιαρχίας.

Ο δήμαρχος Κοζάνης σχολίασε το θέμα, λέγοντας πως “προβλέπεται η ανάπλαση της οδού Ιπποκράτους, για να υποκατασταθεί η εμπορική αξία της περιοχής και η ποιότητα ζωής του δρόμου, που με τη χωροθέτηση της πιάτσας ταξί έχει υποστεί υποβάθμιση. Δεδομένου ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν 2.5 μήνες, αποφασίζεται η νέα χωροθέτηση για δύο μήνες , ως προσωρινή διευθέτηση”.

Να τον τονιστεί πως οι ταξιτζήδες θα ήθελαν επιστροφή τους στην Τσόντζα ή κάποια άλλη λύση, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι σε καμία περίπτωση να μην διέρχονται ταξί στην πλατεία. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση βρίσκει αντίθετους τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί που αναμένεται να αντιδράσουν.

Β.Σ.