ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας,  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου Κοζάνης, ένα τετράωρο επιμορφωτικό για διευθυντές σχολικών μονάδων, με αντικείμενο τη Διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Το σεμινάριο διοργάνωσαν το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) Κοζάνης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και σε αυτό συμμετείχαν όλοι οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, στο σεμινάριο αναλύθηκαν ζητήματα όπως διεύθυνση και ηγεσία στην εκπαίδευση, διαμόρφωση σχολικού κλίματος και διαχείριση συγκρούσεων. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησαν δια ζώσης  στην Κοζάνη και μέσω τηλεκπαίδευσης σε Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά, σε μια πρωτοποριακή διαδικασία που σίγουρα θα συνεχιστεί στο μέλλον! Η εν λόγω διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, έγινε για πρώτη φορά πανελλαδικά, ενώ μάλιστα ακολούθησαν και ερωτο-απαντήσεις μέσω skype με τους εκπαιδευτικούς από Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα.

Επιμορφωτής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξειδικευμένος επιστήμονας στο αντικείμενο, Γιώργος Ιορδανίδης. Από την πλευρά του ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και διευθυντής στο ΠΕΚ Κοζάνης με εμβέλεια στη Δυτική Μακεδονία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Γιάννης Γκανάκας , τόνισε πως η επιμόρφωση αφορά ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως είναι η διαχείριση ανθρώπινων πόρων στο σχολείο, αλλά και θέματα όπως η διεύθυνση και η ηγεσία , διαχείριση συγκρούσεων, διαμόρφωση κλίματος στο σχολείο και άλλα θέματα.

Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη, γενική, συνάντηση, που απευθύνθηκε στο σύνολο των διευθυντών, ενώ με βάση την αξιολόγηση του σεμιναρίου αυτού, θα ακολουθήσει επιμόρφωση σε πιο εξειδικευμένα σεμινάρια που έχουν ανάγκη οι διευθυντές , σε εστιασμένα θέματα που άπτονται του σχολείου.

Β.Σ.