ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΛΑΚΑΤ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μήνυμα πως η Κοζάνη μπορεί να γίνει  μια βιώσιμη πόλη, πέρασαν μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η δράση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Τσιμινάκη με Τράντα, στα φανάρια, περιελάμβανε την ενημέρωση των οδηγών με φυλλάδια και αφίσες από τους μαθητές του 5ου γυμνασίου αλλά και τους περυσινούς μαθητές του σχολείου που φέτος φοιτούν στο 4ο λύκειο και πέρυσι είχαν βραβευθεί πανελλαδικά για την καμπάνια Eco Mobility.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές είχαν κατασκευάσει πλακάτ που ανέγραφαν το μήνυμα “Κοζάνη βιώσιμη πόλη”, και στέκονταν με τα πλακάτ αυτά υψωμένα κατά μήκος της οδού όταν το φανάρι άναβε κόκκινο για τους οδηγούς. Ακολούθως, τους ενημέρωναν σχετικά με ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια.

Όπως είπε σχετικά η εικαστικός του 5ου Γυμνάσιου Μαρία Χατζηλάμπου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Έρη Παπαδέλη, συμμετείχαν στη δράση του δήμου Κοζάνης για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη, με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο. Οι μαθητές στάθηκαν στις διαβάσεις και με ταμπλό σχημάτισαν τη φράση “Κοζάνη βιώσιμη πόλη”.

Β.Σ.

 

Κράτα το