Ξεκίνησε η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στον νέο της κτήριο, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Η διαδικασία απογραφής και εγκιβωτισμού σχεδόν ολοκληρώνεται στο παλιό κτήριο, ενώ αρχικά μεταφέρονται βιβλία της σύγχρονης συλλογής και θα ακολουθήσουν  οι υπόλοιπες συλλογές τις επόμενες ημέρες. Η διαδικασία μεταφοράς και τοποθέτησης των τεκμηρίων στο νέο της χώρο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου.

Το κτήριο παραδόθηκε από το Δήμο Κοζάνης, η ΚΔΒΚ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του Δ.Σ κ. Παναγιώτη Πτωχούλη, σύσσωμο το προσωπικό της, και ο ανάδοχος  που έχει αναλάβει τη μεταφορά, με την  συνδρομή της Ελληνικής αστυνομίας, συνεργάστηκαν και ανταποκρίθηκαν άψογα στην έναρξη των εργασιών μεταφοράς στο νέο υπερσύγχρονο κτήριο.

Με το ξεκίνημα της μεταφοράς, την ίδια ημέρα στις 6:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε και  ξενάγηση  στους χώρους του νέου κτηρίου, στα μέλη του ΤΕΕ/ τμήματος της Δυτ. Μακεδονίας.

Κλιμάκιο 50 πολιτικών μηχανικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε./ Τ.Δ.Μ κ. Δημήτριο Μαυροματίδη  επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο νέο κτιριακό συγκρότημα της ΚΔΒΚ, ενημερώθηκε και έθεσε ερωτήματα για το κατασκευαστικό μέρος στα μέλη  της μελετητικής ομάδας, και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου κ. Γ. Τσιόμπρα, ενώ για τα θέματα της μεταφοράς και της νέας λειτουργίας ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο  της ΚΔΒΚ κ. Παναγιώτη Πτωχούλη και τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Ι. Στεργιοπούλου.