Υπάλληλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης καταγγέλλουν την κα Γιάννα Στεργιοπούλου για την συμπεριφορά της. Η κα Μαρία Μανεδάκη μίλησε για τα όσα άσχημα. «Με αντιμετωπίζει για καχυποψία, δέχομαι εργασιακό μπούλινγκ. Με ενδιαφέρει να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Δεν ανέχομαι να με προσβάλλουν ως γυναίκα και άνθρωπο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων βιώνουν το ίδιο. Ο κ. Παπαποστόλου είναι στο πλευρό μας».

Ο Γιάννης Χαρσώνης, επίσης υπάλληλος της βιβλιοθήκης δήλωσε ότι «υπάρχουν φαινόμενα εκφοβισμού εδώ και πολλά χρόνια», τα οποία διογκώθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια. «Είχα χαρτί με μειωμένη απασχόληση λόγω υγείας, η κυρία με φώναξε και μου είπε ότι δεν ισχύει. Όλοι βίωσαν και κάτι .Υπάρχει ρεσιτάλ εργασιακής τρομοκρατίας. Είναι μια μορφή μπούλινγκ, να σαμποτάρεις τη δουλειά των άλλων. Είναι κάτι που γίνεται εν αγνοία της δημοτικής αρχής και αφορά την προϊσταμένη της βιβλιοθήκης. Πολλοί συνάδελφοι είδαμε ότι δεν πάει άλλο». Η Αργυρή Αναστασοπούλου που μίλησε για τα καλύτερα λόγια για την κα Μανεδάκη τόνισε ότι «εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον που θα έπρεπε να προάγεται ο πολιτισμός.

Ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κ. Βασίλης Παπαποστόλου μιλώντας στο prlogos ανάφερε ότι διαπιστώθηκε από την πρώτη μέρα της θητείας του το πρόβλημα. Έχει συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. για να συζητηθεί το θέμα. Υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες συναντήσεις με τους εργαζόμενους για να λυθεί, υπάρχουν προβλήματα σχέσεων». Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του δήμου και η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου