ΣΥΝΝΟΜΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Με αντικείμενο την σύννομη σύναψη δημοσίων συμβάσεων πραγματοποιείται από το πρωί της Τρίτης με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Κοβεντάρειου, το εκπαιδευτικό σεμινάριο υπαλλήλων ΟΤΑ που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονία.
Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, κ. Αθανάσιο Παζαρλόγλου, ο οποίος στην  εισήγηση-παρουσίαση ανέλυσε διεξοδικά τις  διατάξεις του Ν. 4412/2016, υπό την ερμηνεία της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αναλυτικά αναφέρθηκε στην έννοια της δημόσιας σύμβασης προμήθειας, υπηρεσίας, μελέτης και έργου κατά την ερμηνεία της νομολογίας., στην  ορθή σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών και των λοιπών εγγράφων της σύμβασης, στην επιλογή διαδικασίας ανάθεσης, στην κατάτμηση κατά τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, στα κριτήρια ποιοτικής επιλογής, στα κριτήρια ανάθεσης, στα στάδια διαγωνιστικής διαδικασίας, στην αξιολόγηση, κατακύρωση, στις συμβάσεις τροποποίηση, προϋποθέσεις, τα πρωτόκολλο παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών, τη συγκρότηση επιτροπών. Αρμοδιότητες, νόμιμη σύγκλιση και τις  σύννομες δαπάνες.
Η παρουσίαση της κάθε ενότητας έγινε με διαδραστικά παραδείγματα, συμβάλλοντας στις ανάγκες των εργαζομένων στους ΟΤΑ για επιμόρφωση, μετά και την επικαιρότητα της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Β.Σ.