Επειδή στο Δήμο Σερβίων –Βελβεντού έγινε πολύς λόγος για τις διακοπές ρεύματος στο Βελβεντό και λίγο έλλειψε μετά από αυτά η ΔΕΥΑΚ να τιναχτεί στον αέρα λόγω των παλιότερων οφειλών της στη ΔΕΗ, καλό είναι να αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις μας. Κατά τη γνώμη μας συνεχίζουμε με τον τρόπο μας να θεωρούμε ότι η ΔΕΗ έχει μόνο ευθύνη απέναντί μας, αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Η ΔΕΗ διεκδικεί τις οφειλές της , αύριο πιθανόν να ζητήσει επιστροφή χρημάτων από τις αποζημιώσεις της Μαυτοπηγής και μεθαύριο μια άλλη τιμή για την παροχή τηλεθέρμανσης.
«Ό,τι δώσεις θα πάρεις» λέει ο λαός και αυτό ισχύει και ουδείς ξεφεύγει από τη ΔΕΗ, μιας και κανένας δήμος δεν μπορεί να δηλώσει συνεπής και τα λόγια του να έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Και η ΔΕΥΑΠ περιμένει τη σειρά της για πιθανή κατάσχεση λογαριασμών παρά τις όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει με τους τέσσερις δήμους της Π.Ε.Κοζάνης και όχι μόνο να είναι ζωσμένοι στα χρέη.
Εμείς όμως συνεχίζουμε ακάθεκτοι το δρόμο της διεκδίκησης. Την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ διαπραγματεύεται την πώληση των μονάδων της απαιτούμε το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ χωρίς τη συγκατάθεση της ΔΕΗ . Μάλιστα την παροχή αυτή την βάζουμε υψηλά στην φαρέτρα μας προσπαθώντας να ισοσκελίζουμε την χασούρα της περιοχής από την απαξίωση του λιγνίτη. Μετά από αυτά είναι πλέον λογική κάθε επόμενη κίνηση…
Ι.Π.