Η νέα βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα μίλησε για την εκλογή τονίζοντας την ισχυρή φωνή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη νέα Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση πριν τεσσεράμισι χρόνια , την Ελλάδα σε βαθιά κρίση , με ανεργία 28% , άδεια ταμεία και την υπόσχεση να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, όπως ανέφερε. Έγιναν πολλά ,ανακτηθήκαν θέσεις εργασίας, έχουμε το μικρότερο επιτόκιο δανεισμού, έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε 37 δις, μια οικονομία ισχυρή, κατακτήθηκε μια καλή θέση στη διεθνή σκηνή με σεβασμό στα κεκτημένα της χώρας μας, συνέχισε. «Η ΝΔ δεν θα τολμήσει να καταργήσει πράγματα που κατακτήθηκαν .Το 31,5% του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που τον κάνει μια ισχυρή αντιπολίτευση και έναν πόλο αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει αριστερό κόμμα στην Ευρώπη και η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα είναι μεγάλη»

Ευχαρίστησε τον κόσμο που την ψήφισε τονίζοντας την τεράστια ευθύνη που πέφτει πάνω της. «Θέλω να είμαι άξια της εμπιστοσύνης του κόσμου. Διαδέχομαι τέσσερις άξιους βουλευτές, οι οποίοι σε δύσκολες συνθήκες προώθησαν τα προβλήματα της Κοζάνης» συμπλήρωσε. «Θα είμαι δίπλα στους ανθρώπους , σε φορείς, η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή, θέλω όλοι μαζί να προχωρήσουμε .Την κοινωνία που ονειρεύομαι την ταυτίζω με την Κοζάνη που μεγάλωσα και αγάπησα , μια κοινωνία αλληλέγγυα, με δικαιοσύνη, με πρόοδο». Η πολιτική και ο πολιτισμός έχουν κοινή ρίζα πρόσθεσε ευχόμενη να μπει στην πολιτική ο πολιτισμός .

Ολοκλήρωσε θυμίζοντας ότι το 2014 εκλέχτηκε ως περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος, οπότε βρίσκεται εδώ και χρόνια στην αυτοδιοίκηση και δεν συντρέχει λόγος να εγκαταλείψει το τραγούδι.

Ιωάννα Παπαδημητρίου