Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα έστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας εξηγήσεις για την παρατεταμένη υγειονομική κρίση στην περιοχή και την προβληματική διαχείριση στη καταγραφή των κρουσμάτων.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην μεγάλη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης, όπως επίσης και στο γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει επίσημες απαντήσεις στα ερωτηματικά σχετικά με την αποτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επίσης, τίθεται το ζήτημα της καταγραφής των κρουσμάτων, το οποίο δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους καθώς, εύλογα, υπάρχει προβληματισμός για την σωστή αποτύπωση της επιδημιολογικής πραγματικότητας και της παρεπόμενης ιχνηλάτησης.

Τα ερωτήματα που τίθενται στην επιστολή είναι τα εξής:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι που η ΠΕ Κοζάνης, τρεις μήνες μετά την ένταξή της σε επίπεδο συναγερμού Κατηγορίας 4- Αυξημένου Κινδύνου, δεν έχει παρουσιάσει σοβαρή αποκλιμάκωση;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την πλήρη άρση των μέτρων στην περιοχή;

3. Τι συμβαίνει με την καταγραφή και την ενσωμάτωση των κρουσμάτων από την ΠΕ Κοζάνης; Υπάρχει ζήτημα ελλιπούς ή καθυστερημένης ενσωμάτωσης που δημιουργεί πρόβλημα στην ευκρινή αποτύπωση της κατάστασης;

Επιστολή Βουλευτή Καλλιόπης Βέττα

Η Βουλευτής θα μιλήσει σήμερα στις 19:00 στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εορδαίας με θέμα: «Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στην εποχή της πανδημίας».