ΥΛΙΚΑ
120. γρ. ρύζι μπονέτ
500 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
Λίγο τζίτζερ περασμένο απο τον τρίφτη (πολτό)
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
θυμάρι φρέσκο
εστραγκόν ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
5-6 στίμονες κρόκου Κοζάνης
χυμό απο 1 λεμόνι
ξύσμα απο 1 λεμόνι
ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε να στραγγίξει
Για 1 μέρος ρυζιού θα χρειαστούμε 2 μέρη νερού στο οποίο έχουμε αφήσει τον κρόκο Κοζάνης να το χρωματίσει.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μας μαζί με τα καλαμάρια.
Μετά απο 2 λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι , ανακατεύουμε ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.
Μόλις γυαλίσει το ρύζι σβήνουμε με το χυμό λεμονιού
Προσθέτουμε το νερό με Κρόκο, το ξύσμα, το βασιλικό, το θυμάρι, το εστραγκόν, το τζίτζερ, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε .
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
Μετά απο 12 περίπου λεπτά και όταν τραβήξει όλα τα υγρά, αφαιρούμε απο τη φωτιά και αφήνουμε με μισοανοιχτό το καπάκι την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε βάζοντας την κουτάλα απο απο κατω (στον πάτο της κατσαρόλας) προς τα πάνω.