Του Γ. Στρατάκη Περ. Συμβούλου-Συν . ΕΛΠΙΔΑ
π. Νομάρχη Φλώρινας

Αυτό το προσωνύμιο , «Σωτήρας της ΔΕΗ», απέδωσαν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ του κέντρου στον τ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ε. & Κ.Α. κ. Χατζηδάκη (ειδικών αποστολών ως φαίνεται) ,που αναδομήθηκε για να φέρει σε πέρας μια άλλη δύσκολη…. αποστολή στο Υπουργείο Εργασίας. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να σώσει και μας με την σχεδιαζόμενη Απολιγνιτοποίηση!

Και για ποια σωτηρία της ΔΕΗ μιλάμε;
-Το θαύμα που πέτυχε ,αφού κινδυνολόγησε για χρεωκοπία της και την «διέσωσε» σε χρόνο ρεκόρ ,μέσα σε… δύο μήνες;
-Όταν σήμερα το μερίδιό της στην αγορά ενέργειας έπεσε κάτω του 45%.
-Όταν συρρικνώνεται η Εταιρεία και οι επενδύσεις της ,περιορίζονται σε μελλοντικές για ανάπτυξη φ/β.
-Όταν λίγο πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο φροντίζει να μειωθούν τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου από 6 σε 1% επί των δικαιωμάτων του CO2.
-Όταν κλείνει της Λιγνιτικές Μονάδες τη μία μετά την άλλη μέσα σε τέσσερα χρόνια.
-όταν είναι βέβαιη η αύξηση τιμής του αγαθού της Τηλεθέρμανσης ,επιβάρυνση που θα πλήξει μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας.*

Για τη σωτηρία της Δ .Μακεδονίας ποιος νοιάζεται;
-Όταν στενάζει από τα πρώτα αποτελέσματα της βίαιης Απολιγνιτοποίησης σε συνδυασμό με την Πανδημία, που διέλυσε ότι απέμεινε από την τοπική οικονομία.
-Όταν δεν διαφαίνεται καμία ιδιαίτερη πρόνοια και άμεσα μέτρα εδώ και 1,5 χρόνο, που ανακοινώθηκε η βίαια αλλαγή οικονομικού μοντέλου.
-Όταν….όταν… όταν……. ……

*Η συνενοχή μας φρόντισαν ν’ αναπτυχθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε κανείς να μην αναφέρει την απαράδεχτη αύξηση του τιμολογίου προσωπικού της ΔΕΗ, που μπορεί να μην αφορά στο σύνολο αλλά σημαντικό μερίδιο της κοινωνίας. Το ποσό αυτό της έκπτωσης οδηγούνταν στη ενίσχυση της τοπικής αγοράς και όχι στα ταμεία της ΔΕΗ, η οποία τελικά ούτε την υποχρέωση αποκατάστασης των εδαφών θα καλύψει στη Δ. Μακεδονία.

Και για αυτά φρόντισε «ο Σωτήρας» Υπουργός ευτυχώς … επιτυχώς….