Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαγιαρίου και εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλαγιαρίου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά ΟΛΟΥΣ όσους συνέβαλλαν και συμμετείχαν στην υλοποίηση της παραδοσιακής αποκριάτικης εκδήλωσης της Κοινότητας μας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Πάρκο Πλαγιαρίου.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να τονίσω ότι αρμόζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους προσκεκλημένους φίλους μας από τη ΚΟΖΑΝΗ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “«Φανό τ’ Αη Δημήτρη» Κοζάνης. Τα περίπου πενήντα μέλη του Συλλόγου τους που μας επισκέφθηκαν, όλοι χορευτές και τραγουδιστές με τις τοπικές τους ενδυμασίες, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί μας, μεταφέροντας μας τις παραδόσεις και τα αποκριάτικα έθιμα της Κοζάνης, με τα περίφημα σκωπτικά Κοζανίτικα τραγούδια.

Θερμές ευχαριστίες επίσης αρμόζουν και στην παραδοσιακή ορχήστρα που συνόδεψε όλο το αποκριάτικο δρώμενο, τον «Παύλο Μελά» Κοζάνης, που με τους ήχους των χάλκινων παραδοσιακών τους οργάνων, μας έκαναν να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε στη Κοζάνη, αναβιώνοντας τις Κοζανίτικες αποκριές και τον Κοζανίτικο Φανό.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, το Δημοτικό μας Σύμβουλο κ. Κώστα Τιτέλη και τη σύζυγο του κ. Μαρία Τσακίρη – Τιτέλη, που για μια ακόμη δεύτερη συνεχή χρονιά, συνεργούν στη μεταφορά και αναβίωση ενός εθίμου της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κοζάνης, συμβάλλοντας σημαντικά στην οργάνωση όλης της εκδήλωσης. Ήταν οι άνθρωποι που με την ανιδιοτελή αγάπη τους για τις παραδόσεις της γενέτειρας τους, το λιγότερο επί ένα μήνα τώρα, ασχολούνταν συνέχεια με την διοργάνωση της αποκριάτικης εκδήλωσης.

Θα πρέπει να ευχαριστήσω, επίσης τους συνδιοργανωτές μας, το Σχολείο της Φύσης και τη Διευθύντρια του κ. Βέτα Γεωργιάδου (και αυτή επίσης Κοζανίτισσα), καθώς και όλους τους δασκάλους και γονείς των μαθητών του σχολείου, όπως επίσης και το Σύλλογο ‘Δένδρο Ζωής’, για όλα όσα έκαναν για την υλοποίηση τόσο της εκδήλωσης όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων φιλοξενίας και προβολής του ‘Φανού της Κοζάνης’, στο Πλαγιάρι.

Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τους συνδιοργανωτές μας, το Δήμο Θέρμης και τη Πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ κ. Δήμητρα Χήνη, τον υπεύθυνο του ΚΠ Πλαγιαρίου κ. Αντώνη Κοκκινάκη και τους κ. Νίκο Θεοδωράκη και Γρηγόρη Μόσχου, για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση όλης της εκδήλωσης.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και να ευχαριστήσω θερμά, τους γειτονικούς πολιτιστικός και χορευτικούς Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας, οι οποίοι πάντα πρόθυμα και καταλυτικά συμβάλλουν στις εκδηλώσεις του Πλαγιαρίου, όπως: το χορευτικό όμιλο Τριλόφου «ΖΟΥΜΠΑΤ», το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΚΠ Καρδίας «Ο ΕΥΜΕΝΗΣ», το Σύλλογο «Πολιτισμού – Εθελοντισμού Κ. ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ» και τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου».

Τέλος, θα ήταν παράληψη μου αν δεν ευχαριστούσα ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη της ‘Πολιτικής Προστασίας Μίκρας’, που συνέβαλαν στην πραγμάτωση μιας ασφαλούς εκδήλωσης για όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς και όλους τους εθελοντές συντοπίτες μας, για την άκοπη και ανιδιοτελή βοήθεια τους στην αποκριάτικη εκδήλωση του Πλαγιαρίου, καθώς και όλους τους χορηγούς της.

Θα μείνουν για πάντα στη καρδιά μας οι ωραίες στιγμές του παραδοσιακού αποκριάτικου γλεντιού που περάσαμε για μια ακόμη χρονιά, όλοι μαζί!!!

Φωτογραφίες: Antonis Kokkinakis