Ακόμα δεν πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία του Ιδρύματος

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Θεοδουλίδης μίλησε στο West Channel για τα όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα, αλλά και για τη συνάντησή του με την υπουργό Νίκη Κεραμέως. «Δεν ήταν ενήμερη η υπουργός για τη Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης» τόνισε . «Της ζήτησα περισσότερες θέσεις για το Πανεπιστήμιο Δετικής Μακεδονίας που είναι υποστελεχωμένο .Είχε ήδη δημιoυργθεί η κατανομή των θέσεων και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Σχολή Καλών τεχνών δεν έπαιρνε καμία θέση. Αυτές οι θέσεις αφορούσαν συνταξιούχους καθηγητές και ο αλγόριθμος για εμάς ήταν Ο και δεν έχει σχέση με υποβάθμιση .Πάραυτα ο συμβολισμός ήταν ισχυρός» σημείωσε.

«Για 22 τμήματα υπάρχουν μόνο 190 καθηγητές, πιθανόν να είναι και ένας από τους χειρότερους δείκτες σε αντιστοιχία καθηγητών -φοιτητών στην χώρα» είχε ο ίδιος αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης , όταν ο ίδιος έδωσε το πράσινο φως για μετακινήσεις συγκεκριμένων καθηγητών από την Φλώρινα στο Α.Π.Θ.

Θα υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης, αλλά αυτό που λείπει είναι το στελεχιακό δυναμικό σε καθηγητές, συνέχισε . «Η αίσθηση η δική μου , των συναδέλφων , των φοιτητών είναι ότι επιτέλους σπουδάζουν σε ένα πραγματικό πανεπιστήμιο που έχει δομές και προωθεί την ακαδημαϊκότητα. Διαχειριστήκαμε μια δύσκολη κατάσταση με την ένωση δυο ιδρυμάτων που έφερναν διαφορετικές νοοτροπίες». Οι προκλήσεις πλέον θα έχουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα, όπως ο ρόλος του Πανεπιστημίου στη δίκαιη μετάβαση , η πιστοποίηση του ιδρύματος «που δεν είχαν γίνει πολλά πράγματα ούτε στο πανεπιστήμιο ούτε στο πρώην ΤΕΙ. Έχουμε να διαχειριστούμε και τη μετακίνηση στις νέες εγκαταστάσεις». Ένα παράδειγμα προόδου είναι η πιστοποίηση διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών κατά ISO 9000.

Για το master plan

“Τώρα υπάρχει η παράδοση ενός γενικόλογου κειμένου , θα υπάρχει μια σύντομη εσωτερική διαβούλευση μεταξύ των μελών της επιτροπής”.

Για τη λειτουργία του ιδρύματος

Ακόμη δεν πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις . «Θα κάνουμε αυτό που αναφέρει το ΦΕΚ του υπουργείου. Θα γίνουν τα μαθήματα δια ζώσης εκεί που οι εγγεγραμμένοι φοιτητές θα είναι κάτω των 50, διαφορετικά θα γίνουν εξ αποστάσεως .Υποχρεωτικά θα γίνουν όλα τα εργαστηριακά μαθήματα και σε κλινικές. Στη Σχολή Επιστημών Υγείας οι φοιτητές θα πρέπει να περάσουν από τεστ με το κόστος αναλαμβάνει το ίδρυμα.»

«Δεν είναι όλες οι αίθουσες μεγάλες , με αερισμό» σημείωσε ο πρύτανης και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα . «Είναι εύκολο να βγάζεις κανόνες, πάνω ή κάτω από 50, αλλά στην πράξη αυτό είναι δύσκολο. Από το πνεύμα του ΦΕΚ φαίνεται ότι θα υπάρχουν κρούσματα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ». Οι κοσμήτορες έχουν αναλάβει τις σχολές, σύντομα όλοι θα ξέρουν ποια μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Μετακινήσεις δύο καθηγητών της Φλώρινας στο ΑΠΘ-Η Σύγκλητος αποφάσισε να χαθούν πιστώσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό

Αυτή είναι η παράδοξη απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που μεταφέρει πιστώσεις στο Α.Π.Θ. μετακινώντας καθηγητές – Καταγγελίες για παρατυπίες και παράβαση του νόμου

Θόδωρος Θεουδουλίδης: «Από τα ελάχιστα ιδρύματα της χώρας χωρίς εσωτερική πιστοποίηση με έναν από τους χειρότερους δείκτες σε αντιστοιχία φοιτητών -καθηγητών»