Το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο μετά τις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου με την παρουσία και του νεοεκλεγμένου Περιφερειάρχη κ.Γιώργου Κασαπίδη.

Τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης των έργων που είχαν συμφωνηθεί κατά τη θητεία του επιβεβαίωσε ο νυν Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρύπιδης όπως οι 260 θέσεις επιστημόνων. Σχολίασε, ακόμα, τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της Μονάδας 5 υπογραμμίζοντας πως “δεν θα μείνει εκτός συστήματος” μιας και ο λιγνίτης αποτελεί βάση καύσιμου, παρά τους κανονισμούς για τους ρύπους. Όσον αφορά για το ρόλο του ως αντιπολίτευση ανέφερε πως θα διαφοροποιηθεί κάνοντας προτάσεις και μη παρεμποδίζοντας το έργο της νέας περιφερειακής αρχής. Εξάλλου όσο υπηρέτησε εκείνος και η παράταξη του την περιφέρεια “Προώθησαν το διάλογο. Αυτό το έκαναν πράξη. Μίλησαν, υπηρέτησαν την αλήθεια και την είχαν ως οδηγό”. Παρά τις καλές σχέσεις που έχει με τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους του Σύριζα δεν θα ενταχθεί στην οργάνωση του Σύριζα, ενώ για δικά του στελέχη που αναδείχτηκαν σε θέσεις προέβαλε το καλό του τόπου από τη συμμετοχή στα κοινά.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Κάτανας γνωστοποίησε ότι η περιφέρεια θα εξοπλιστεί μέχρι τον Αύγουστο με 120 απεινιδωτές. Για “ενότητα” , τέλος, μίλησε ο κ. Γιώργος Κασαπίδης προσθέτοντας πως κατά τη δική του θητεία θα υπάρξει “δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου με γνώμονα την αξιοκρατία και τη σύνθεση απόψεων και προτάσεων”.

Φ.Μ.