Ο “Πρωινός Λόγος” είχε αναφέρει το παράδοξο του θέματος να κλείνει η παιδιατρική του Μποδοσάκειου και η μαιευτική του να λειτουργεί με μετακινήσεις γιατρών από το Μαμάτσειο.Επειδή αναγκαστικά μεταφέρθηκαν και τα μαιευτικά περιστατικά στο Νοσοκομείο της Κοζάνης άρχισαν τα όργανα. Με την live παράσταση που δόθηκε από το δήμαρχο Εορδαίας κ.Σάββα Ζαμανίδη  ενώπιον της διοίκησης  να ξεπερνάει κάθε όριο.

 

Μάλιστα ήταν τόσο καλοσκηνοθετημένη που ακόμα και ο διοικητής κ.Γιώργος Χιωτίδης  δέχτηκε επίθεση για την πολιτική που εφαρμόζει με επιχειρήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Διότι μπορεί η μαιευτική να συνδέεται με τη λειτουργία των ΤΕΙ, αλλά αυτό όφειλε να το εξετάσει καλύτερα το Υπουργείο Υγείας.Όταν ένα ολόκληρο νοσοκομείο στηρίζεται σε έναν Κυφωνίδη που η αναρρωτική του συνεπάγεται και λουκέτο στην κλινική. Εκφράσεις όμως του τύπου “Να χωριστούν οι διοικήσεις και όλα τα προβλήματα τα πληρώνει το Μποδοσάκειο”, όπως αυτές ακούστηκαν  δια στόματος  δημάρχου Εορδαίας μόνο ως διχαστικές παραφωνίες ακούγονται.

 

Όσο για την επικουρική παιδίατρο που καταρχήν εξέφρασε την επιθυμία της για το Μαμάτσειο και δευτερευόντως για το Μποδοσάκειο, όσο και για την δήθεν αποδυνάμωση της καρδιολογικής του Μποδοσάκειου από το Μαμάτσειο καλό είναι να πρυτανεύσει η λογική. Διότι καθόλου δεν βοηθάει να σπέρνουμε υπόνοιες ότι δήθεν υπάρχει μια τάση στήριξης του νοσοκομείου της Κοζάνης ειδικά όταν η τοπική ηγεσία της περιοχής μας μόνιμα περιαυτολογεί περί του αντιθέτου. Για το τριτοβάθμιο Μποδοσάκειο που έγινε ειδικού σκοπού ένα φεγγάρι και κατόπιν περιφερειακό και τώρα βρίσκεται στην κατάσταση που βλέπουμε. Δίνοντας και στο Σάββα Ζαμανίδη τροφή να λέει ότι λόγω κακοκαιρίας μπορεί να γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων εκπλήξεων με τις μετακινήσεις των εγκύων.Κάτι ανάλογο φυσικά δεν ακούστηκε ποτέ όταν κλείνουν τα εφημερεύοντα του Μποδοσάκειου και όλος ο νομός μπουκώνει το Μαμάτσειο.

 

Ι.Π.