Δύο μετακινήσεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Α.Π.Θ. και οι τοπικοί άρχοντες σιωπούν. Όταν κατά τα άλλα κόπτονται για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη στελέχωσή του. Με μια νωπή απόφαση της Συγκλήτου που επιτρέπει έτσι απλά σε δύο καθηγήτριες του Τμήματος Νηπιαγωγών της Φλώρινας, καθόλου τυχαίες να πάνε σε άλλο ίδρυμα.

Επικοινωνήσαμε με το βουλευτή της Ν.Δ. στην Φλώρινα Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος και είχε αναδείξει το θέμα φέρνοντας στη δημοσιότητα την ειδική μεταχείριση της συζύγου του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλου. Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και αχαρακτήριστη την εν λόγω απόφαση της Συγκλήτου σε μια περιοχή που δοκιμάζεται και έχει την μικρότερη αντιστοιχία φοιτητών -καθηγητών. «Είναι λυπηρό να φεύγουν καθηγητές με εμπειρία. Πρόκειται για ένα πραγματικό σκάνδαλο. Ο τότε Γενικός Γραμματέας πέρασε την προκλητική διάταξη για τις μετακινήσεις εξυπηρετώντας τη σύζυγό του και τώρα η απόφαση της Συγκλήτου την επικυρώνει .Έχω καταγγείλει το συγκεκριμένο γεγονός και αναμένεται διάταξη για να σταματήσει».

Αυτό είναι άλλωστε και η πραγματική επιθυμία της Συγκλήτου. Να μετακινηθούν οι δύο καθηγήτριες και όσο για τους υπόλοιπους αιτούντες, βλέπουμε, μέχρι να καταργηθεί η διάταξη Γαβρόγλου. Εξάλλου όπως είχε αναφέρει η κα Σοφία Αυγητίδου «Πρόταγμα των πρυτανικών αρχών που θα προκύψουν από τις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές θα πρέπει να είναι η πέρα από κάθε αμφιβολία διασφάλιση της νομιμότητας των αποφάσεων και των θεσμικών διαδικασιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Έτσι λοιπόν έρχεται και η διασφάλιση της νομιμότητας. Με αποφάσεις που κατά βάση δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον του ιδρύματος και του τόπου και την τοπική κοινωνία παθητικό θεατή των εξελίξεων. Όσο για τα πρακτικά της απόφασης τα ζητάμε εδώ και βδομάδες από τη Σύγκλητο, αλλά ο πρύτανης δεν τα δημοσιοποιεί γιατί δεν έχουμε έννομο συμφέρον. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Μετακινήσεις δύο καθηγητών της Φλώρινας στο ΑΠΘ-Η Σύγκλητος αποφάσισε να χαθούν πιστώσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό

 

Σοφία Αυγητίδου: «Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του ανδρός μου, είμαι πανεπιστημιακός»-Απάντηση σε δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου

 

Βολές κατά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την καθηγήτρια- σύζυγο του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Αγγελόπουλου