Μετά από τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» η Π.Ε.Κοζάνης παραμένει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στο επίπεδο 4.

Μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2020 η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εντάσσεται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εθνικής Άμυνας .Σύντομα αναμένεται απόφαση για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου σε περιοχές του επιπέδου 4.

Μάλιστα με νέα κοινή απόφαση δεκαεννέα υπουργείων αναφέρεται ότι: «Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς εντάσσονται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουρ-γία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων»

Η παρούσα ισχύει από τις 23 Οκτωβρίου 2020 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020

Ιωάννα Παπαδημητρίου