Γέμισε γεύσεις κι αρώματα την Παρασκευή το απόγευμα η κεντρική πλατεία της Κοζάνης με
την τοπική γαστρονομία να ξεδιπλώνεται μέσα από τις συνταγές καταξιωμένων σεφ της
περιοχής μας. Το Επιμελητήριο Κοζάνης στοχεύοντας στην προώθηση της τοπικής κουζίνας
και των τοπικών προϊόντων οργάνωσε ένα «νόστιμο» απογευματινό εν μέσω της κοζανίτικης
αποκριάς.

Οι σεφ Θεόδωρος Καραθανάσης, Άγγελος Ναουμίδης και Γιάννης Ματούκας μαγείρεψαν
τραχανόσουπα με κρόκο, κεφτέδες με ζμι και γιαπράκια με συνοδεία εκλεκτών τοπικών
οίνων και τσίπουρου. Τις εντυπώσεις έκλεψε το κιχί του αρτοποιού Γιάννη Σιδέρη με τα
δεκάδες κομμάτια του, ενώ γλυκιά ανάμνηση άφησαν τα γαλακτομπούρεκα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Σαρρής τόνισε ότι το Επιμελητήριο δεν θα μπορούσε
να λείπει από το κορυφαίο γεγονός της Κοζάνης, την αποκριά συμμετέχοντας με μια γιορτή
γευσιγνωσίας κι ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για τις επιχειρήσεις.

Παραδίπλα στήθηκε εκθετήριο τοπικών προϊόντων με τη δυνατότητα γευστικών δοκιμών από τους παρευρισκόμενους. Καλή αποκριά.