Αυξημένα τα μέτρα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Flash με την Κατερίνα Μαρκοπούλου. Όποιος μπαίνει στον αύλειο χώρο του Μαμάτσειου θερμομετρείται και αφήνει τα στοιχεία του.Ο διεθυντής της καρδιολογικής κ.Στυλιανός Λαμπρόπουλος αναφέρει ότι στο χώρο της προδιαλογής γίνεται η αξιολόγηση των ασθενών. Ακολουθεί η διαλογή με τα ΤΕΠ να έινα χωρισμένα σε Covid 19 και μη , πράσινα και κόκκινα και μετά γίνεται η εξέταση των ασθενών και η κατάταξη στις κλινικές.

Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει αύξηση και στην καρδιολογική κλινική με βαριά περιστατικά, πέρα από την δεδομένη πίεση της παθολογικής κλινικής. «Δεχόμαστε σοβαρή πίεση, αλλά η διαχείριση της όλης καταστασης είναι ικανοποιητική» , αναφέρει ο Στέργιος Γκανάτσιος, διοικητής του Μαμάτσειου. «Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα έξω από το νοσοκομείο για να μην φτάνουν στο νοσοκομείο.Τα στοιχεία μας επιτρέπουν μια ελαφρά αισιοδοξία, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουμε πιο καθαρά στοιχεία».

Η διατροφολόγος Μαρία Γαλογαύρου μίλησε για μια διατροφή με ισχυρή αντιική δράση, όπως το αυγό, μπορούμε να τρώμε ασπράδια , να προσθέσουμε βρώμη, νερό, μπανάνες στη διατροφή μας, δυο ποτήρια κρασί την ημέρα , πράσινα λαχανικά , κρέας, αλλά και μανιτάρια που έχουν μεγάλη αντιική ικανότητα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου