Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις του Δήμου Σερβίων –Βελβεντού με τη Περιφέρεια
Ο δήμαρχος Σερβίων –Βελβεντού κ. Σάκης Κοσματόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Ο Μανώλης Στεργίου μίλησε για το νερό που χύνεται στο ρέμα , την άκαρπη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Κυριακίδη , αλλά και την αμέλεια του δήμου να επιλύσει το θέμα. Πρότεινε μάλιστα να τοποθετηθεί προσωρινά ένας αγωγός και να γίνει υδρομάστευση των νερών για να υπάρχει επάρκεια. Καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών στις διακοπές ύδρευσης σε μια περίοδο που μαζεύουν ροδάκινα και υπάρχουν γιορτές., αλλά και για τη μειωμένο ενδιαφέρον της.

Παράλληλα έθιξε και πάλι το πρόβλημα με την καθαριότητα του Βελβεντού, μιας και αραίωσαν οι κάδοι, μιλώντας και για την ανακύκλωση που δεν γίνεται και τα αυξημένα δημοτικά τέλη. Στο τέλος της ομιλίας του μάλιστα ανέφερε ότι αν δεν κινηθεί άμεσα ο δήμος στην επίλυση του θέματος της λειψυδρίας , θα το κάνουν οι ίδιοι αναλαμβάνοντας την νομική ευθύνη.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο δήμαρχος Σάκης Κοσματόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως πυροτέχνημα τα λεγόμενα του Μανώλη Στεργίου, κάτι που εξόργισε τους βελβεντινούς. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι τα προβλήματα με την ύδρευση του Βελβεντού κρατούν χρόνια, αλλά φέτος γιγαντώθηκε το πρόβλημα. Η κατολίσθηση έχει πλακώσει τους σωλήνες και τον κεντρικό αγωγό και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν μόνες τους το θέμα για αυτό και η Περιφέρεια ανέλαβε την προμήθεια υλικών.
Το δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε άδοξα με το δήμαρχο Σερβίων –Βελβεντού να υποστηρίζει την θέση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για την αποκατάσταση της κατολίσθησης και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Βελβεντό. Σε συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στο West Radio και το Μιχάλη Αγραφιώτη την Τρίτη το πρωί χαρακτήρισε φασιστική, επικίνδυνη και ποινικώς κολάσιμη την συμπεριφορά της περιφέρειας. Μάλιστα δήλωσε ότι στο έργο αποκατάστασης καταστράφηκαν πολλά δέντρα σε μια περιοχή Natura και ότι η περιφέρεια σε συνομιλία που είχε με τον αντιδήμαρχο κ. Κυριακίδη απείλησε ότι η στρόφιγγα θα κλείσει… Επίσης μίλησε για βελβεντινούς που ποτίζουν χωρίς ρολόγια και αφήνουν ανοιχτές για ώρες τις βάνες. Αν αυτά περιορίζονταν είπε χαρακτηριστικά, θα υπήρχε νερό.
Επίσης για μια ακόμη φορά μίλησε για το σύντομο δρόμο σύνδεσης του Καταφυγίου με το Βελβεντό, τον οποίο είχε προτείνει και δεν του επέτρεψε το δασαρχείο και το τμήμα Περιβάλλοντος να ανοίξει. Αυτά όταν ολοκληρώνεται ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης, το οποίο πέρασε ήδη ένα δυνατό crash test με τις βροχές του Ιουνίου.
Ι.Π.