“ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ , ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ” ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ “ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ”

Η Κοζάνη είναι μια από τις 12 πόλεις που θα έχουν δράσεις για την αιμοδοσία μέχρι και τον Μάιο, στο πλαίσιο της διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 , διοργάνωση που ανέλαβε η χώρα μας. Η Κοζάνη πρωτοστατεί στο θέμα της αιμοδοσίας, για το λόγο αυτό οι εθελοντές του “οργώνουν” από άκρη σ’ άκρη τη Δυτική Μακεδονία, αποδεικνύοντας ότι ο εθελοντισμός στην περιοχή πρωτοπορεί, και οι άνθρωποι της Κοζάνης μπορούν να προσφέρουν πολλά για τον συνάνθρωπο!

“Δικαιωματικά μέσα από το μεγάλο έργο και την παραγωγικότητα σε αίμα, η πόλη μας προτάθηκε να είναι μια από τις 12 πόλεις μνήμης και τιμής για τον παγκόσμιο εθελοντή αιμοδότη. Κορυφαία στελέχη του εθελοντικού κινήματος θα υποδεχθεί η χώρα μας, με επίκεντρο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η εναρκτήρια εκδήλωση άνοιξε στις 9 Μαρτίου αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη, πρωτοπόρου επιστήμονα ο οποίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την οργάνωση του συστήματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα, για την κατάργηση της αιμοδοσίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής Θεόδωρος Τσαουσίδης, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, σχεδιάζεται να γίνει στην Κοζάνη και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία μια σκυταλοδρομία αγάπης , με στόχο να μεταδοθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και γενικότερα της δωρεάς ζωής, όπως η δωρεά βλαστοκυττάρων, δωρεά μυελού των οστών. “Όλα τα θέματα της δωρεάς ζωής είναι σοβαρά και δυναμικά. Ήδη εννιά μέλη από το σύλλογό μας έδωσαν μόσχευμα. Τελικά, γίνονται θαύματα! Με εντυπωσιάζει η άποψη του κόσμου και εμείς, η μοναδικότητα του πράγματος, οι συμβατοί δότες. Η λέξη θαύμα , όπως και η πολύ σκληρή δουλειά μας, σηματοδοτούν τι κάνουμε”, σημειώνει με λόγια αγάπης ο πρόεδρος του συλλόγου.
Από τους 23 συμβατούς δότες που βρέθηκαν μετά από σκληρό αγώνα που δίνει καθημερινά ο σύλλογος, εκ των οποίων οι εννιά έδωσαν ήδη , ενώ ο 8ος έδωσε με παρακέντηση μιας και ο λήπτης ήταν ένα μωράκι ενός έτους! Μάλιστα ο Γιάννης, ο δότης, δεν το σκέφτηκε καν, και έδωσε μόσχευμα από παρακέντηση χωρίς να σκεφτεί την όποια ταλαιπωρία!

Ο Σύλλογος πλέον είναι πολυζήτητος, και κάνει αιμοδοσίες παντού, ενώ την Τρίτη έχει προγραμματίσει ολοήμερη αιμοδοσία στο ΤΕΙ με το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο, ενώ σειρά έχει το Πανεπιστήμιο. Επίσης, σε επαφή βρίσκονται και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης για δωρεά μυελού των οστών, καθώς και 7-8 δράσεις μέχρι το Πάσχα, για προσέλκυση δοτών. Τα δείγματα που συνέλλεξε ο σύλλογος ξεπερνούν τις 8.000 στα χρόνια δράσεις του, ενώ στόχος είναι να στηθούν ομάδες που θα συνεχίσουν τη δράση του συλλόγου. “Θέλουμε να είμαστε μέσα στους πρώτους, αλλά να βγουν και άλλοι σύλλογοι ώστε να μαζεύουν δωρητές”, τόνισε ο ίδιος, λέγοντας πως οργανώνουν εκπαιδευόμενους και ενημερώνουν τους εθελοντές ώστε να λαμβάνουν τα δείγματα σωστά και χωρίς λάθη!

Β.Σ.