Οι παραιτήσεις γιατρών από το Μαμάτσειο είναι γεγονός .Ήδη παραιτήθηκε ένας παθολόγος και ένας παιδίατρος με τη γυναίκα του δεύτερου, επίσης ιατρό-παθολόγο στο Νοσοκομείο της Κοζάνης να έχει άδεια μητρότητας . Η άδεια ειδικού σκοπού που ζήτησε ένας από τους παθολόγους ακυρώθηκε, ενώ έφυγε και ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής.

Για την ώρα αναπληρώθηκαν τα κενά στην παθολογική κλινική .Δυο παθολόγοι που ιδιώτευαν προσελήφθησαν με τρίμηνη σύμβαση και μπλοκάκι με δυνατότητα παράτασης . Ευχάριστο είναι επίσης το γεγονός ότι και ο πρώην διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Κοζάνης, Δημήτριος Συμελίδης προσφέρει επίσης εθελοντικά τις υπηρεσίες του αυτή την περίοδο, ενώ υπάρχει ένας ακόμα αποσπασμένος από το ΙΚΑ.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην παιδιατρική με τέσσερις γιατρούς στο τμήμα με παρατασιακό γιατρό και έναν επικουρικό. Σίγουρα οι αναπληρώσεις δεν είναι μόνιμες, αλλά τουλάχιστον καλύπτονται οι ανάγκες των κλινικών.

Την Κυριακή του Πάσχα επέστρεψαν από το θεραπευτήριο Σπινάρη στην ψυχιατρική κλινική του Μαμάτσειου και οι ασθενείς που είχαν μεταφερθεί. Δώδεκα είναι οι ψυχιατρικοί ασθενείς του Νοσοκομείου της Κοζάνης και όσοι είχαν τον ιό αρνητικοποιήθηκαν.

Την Κυριακή του Θωμά θα γυρίσουν εκτός απροόπτου και οι πέντε περίπου ασθενείς της παθολογικής κλινικής που βρίσκονται ακόμα στη στην Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» Euromedica. Φυσικά αν υπάρχει αυξητική τάση κρουσμάτων θα παραμείνουν στην ιδιωτική κλινική για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστασιακών COVID-19 του Νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 40 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και 21 ύποπτα, αλλά και 20 καθαρά παθολογικά περιστατικά στη γυναικολογική-μαιευτική κλινική.

Ιωάννα Παπαδημητρίου