Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ανέλαβε τα ηνία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου και τα οικονομικά είχαν εξαντληθεί από τις κοστοβόρες υπερπαραγωγές και η Κοζάνη βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης. Πάραυτα έχει προετοιμάσει κάποια έργα και δείχνει πρόθυμος για ουσιαστική επικοινωνία με τις ντόπιες θεατρικές ομάδες, αν και έχει μπροστά του λίγο χρόνο μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Αυτή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου , το ανώτερο στα τέλη Μάρτη μετά από τρίμηνη παράταση. Μέχρι τότε θα πρέπει να γίνει νέα προκήρυξη και όλα είναι ανοιχτά. Ο κ. Μυριανθόπουλος επιθυμεί να συνεχίσει, εξάλλου ακόμα δεν άρχισε, κάποιοι άλλοι που φάνηκε ότι βγήκαν από το παιχνίδι διεκδικούν δυνατά, ενώ τρίζει και η καρέκλα του προέδρου.

Όσο για τις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το επιτρεπόμενο όριο του 30% πληρότητα , η Αίθουσα Τέχνης μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει. Αν μάλιστα επιδοτηθεί και για τις χαμένες θέσεις θα είναι και όλοι ικανοποιημένοι αν κρίνουμε και από τον απολογισμό του καλοκαιριού.

Ιωάννα Παπαδημητρίου