Με αφορμή την επέτειο του «Πολυτεχνείου», η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι πρέπει να παραμένει ζωντανή η εθνική μνήμη, ειδικά όταν κάποιοι την επικαλούνται, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και μικροκομματική εκμετάλλευση. Το διακύβευμα της επετείου για Δημοκρατία στη Χώρα, το υπηρέτησε, το υπερασπίστηκε και το εγγυήθηκε ιστορικά η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της και όλα αυτά τα χρόνια, από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Το παράδοξο όμως είναι ότι 44 χρόνια μετά και με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το τρίπτυχο του μηνύματος «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», όχι απλά είναι επίκαιρο, αλλά σήμερα είναι πραγματικό ζητούμενο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και όλα αυτά, διότι:
Εξαιτίας της ολοένα εντεινόμενης φορομπηχτικής πολιτικής, το «ψωμί» πλέον είναι επιδίωξη ζωής, αφού η παρούσα κυβέρνηση εξουθενώνει καθημερινά τη μεσαία τάξη, τιμωρεί τους συνεπείς φορολογούμενους, αφανίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες, φτωχοποιεί μισθωτούς και συνταξιούχους, εξαφανίζει κυριολεκτικά την όποια προοπτική επιβίωσης για τους –μακροχρόνια- άνεργους.
Μέσα από παλινωδίες και ιδεοληψίες στα ζητήματα της εθνικής παιδείας, οι συγκυβερνώντες Τσίπρας και Καμμένος, καταδικάζουν τους νέους να μην μπορούν να ονειρευθούν καλύτερα χρόνια, οδηγώντας τους καθημερινά, είτε σε μακροχρόνια ανεργία και μετανάστευση, είτε σε δουλειές με «μισθούς ελεημοσύνης».
Με τον αυταρχισμό της εξουσίας, τον εντεινόμενο λαϊκισμό και τα συνειδητά ψέματα της σημερινής κυβέρνησης, ζούμε σε μια ουσιαστικά «ανελεύθερη» και ανεκτική κοινωνία, που την ελέγχουν οι συλλογικότητες τύπου «Ρουβίκωνα», που επιχειρούν να την καθοδηγούν λογικές τύπου «Κουφοντίνα» και να την φοβίζουν με πρακτικές τύπου «αναρχικών των Εξαρχείων».
Απέναντι σε αυτές τις σύγχρονες «απειλές», οι πολίτες απαιτούν ενότητα, σύνεση και αλληλέγγυα στάση όλων. Γι’ αυτό ως ΝΟΔΕ Κοζάνης, επειδή πιστεύουμε ότι ως κοινωνία αξίζουμε καλύτερα, τιμούμε την επέτειο του «Πολυτεχνείου», που σηματοδοτεί τον διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα για Ελευθερία και Δημοκρατία!
Για τη Ν.Δ. – ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης
Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης