Είναι η πρώτη φορά μετά το 1908, (χρονιά που μετέβη στο Μοναστήρι για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ανακήρυξης του Νεοτουρκικού Συντάγματος) που η Πανδώρα ταξιδεύει στο Εξωτερικό, και μάλιστα στη μακρινή Πολωνία για να συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστική μουσική εκδήλωση και στις παράλληλες εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ Ορχηστρών Χάλκινων Πνευστών “Golden Lyre” που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου στο Rybnik της Πολωνίας.

Στο φεστιβάλ αποτελεί τιμή μας που η χώρα μας κατέθεσε μια μοναδική συμμετοχή, αυτή της μπάντας του Δήμου Κοζάνης, συναγωνιζόμενη με Τουρκία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Τσεχία και φυσικά την Πολωνία.
Στο Πολωνικό Φεστιβάλ έχουν λάβει μέρος μέχρι σήμερα περισσότερες από 350 ορχήστρες χάλκινων, περισσότερες από 300 χορευτικές ομάδες, έχουν γίνει περίπου 700 συναυλίες και έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις περισσότεροι από 70.000 θεατές.
Η δουλειά του νέου μαέστρου σε πείσμα των πολλών και διαφορετικών σειρήνων άρχισε να αποδίδει καρπούς εδώ και καιρό !!!.
Μετά την εξαιρετική Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Μπάντας στην Αίθουσα Τέχνης και την προγραμματισμένη αλλά δυστυχώς ματαιωθείσα συνάντηση εφτά φιλαρμονικών ορχηστρών μέσα στον Απρίλιο λόγω μη χορήγησης της Αίθουσας Τέχνης, (κάποιοι την έχουν αποκλειστικότητα , λες και μόνο αυτοί παράγουν πολιτισμό σε αυτή την πόλη), ήρθε η σειρά της Πολωνίας στα πλαίσια του γενικού φετινού προγραμματισμού της, όπως αυτός σχεδιάστηκε από τον Σεπτέμβριο 2016.

Εύχομαι αυτή η επιτυχή πορεία, για την οποία χαίρομαι ιδιαίτερα, να συνεχιστεί με το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και με τη Βιέννη της Αυστρίας, σύμφωνα και με τα σχέδια του αγαπητού και άξιου μαέστρου, Νίκου Χρυσοχόου !

Καλή Επιτυχία Παιδιά και νάχετε πάντα Ούρειο Άνεμο στα πανιά σας!

(από ανάρτησή της Φάνης Φτάκα στο facebook)