Από τις 12 Οκτωβρίου 2016 Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έχει ενημερώσει το Μαμάτσειο Νοσοσκομείο για τον κίνδυνο λουκέτου του ακτινολογικού τμήματος, αν δεν τοποθετηθεί ακτινοφυσικός. Από πλευράς διοίκησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναπλήρωση της θέσης, αλλά ακόμα δεν υπάρχει αντικαταστάστης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανείς δεν πιστοποιεί την καταλληλότητα των μηχανημάτων, ούτε εγγυάται για  τους κανόνες ακτινοπροστασίας σε προσωπικό και ασθενείς. «Τελικά, ο μόνος εχθρός αυτής της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι ο εαυτός της!!!!!» δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Άγγελος Αγγελόπουλος. Και διερωτάται : «Πέντε μήνες μετά , ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης ή όχι;»

Πέρα όμως από αυτό δεν υπάρχει επί τόσους μήνες ο εξειδικευμένος επιστήμονας, ο οποίος θα ελέγχει κατά διαστήματα τα μηχανήματα για το επίπεδο ακτινοβολίας τους , γεγονός που από μόνο του θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Διαβάστε την επιστολή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας(Ε.Ε.Α.Ε.)

Ι.Π.