Στο σφυρί η περιουσία της ΔΕΗ με τους δανειστές να πιέζουν για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει ποιες λιγνιτικές μονάδες θα πωληθούν ή και ποια υδροηλεκτρικά. Άλλωστε κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει σε πεπαλαιωμένες μονάδες με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται κυρίως στα νερά. Και παρότι η κυβέρνηση λέγεται ότι έβγαλε εκτός συζητήσεων τα υδροηλεκτρικά, δεν φαίνεται τελικά να τα καταφέρει.
Ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών φόρεσε πάλι την αριστερή μάσκα του ζητώντας από την κυβέρνηση να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ. ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Μελίτη 2 βρίσκονται ένα βήμα πριν την πώλησή τους ως αποδοτικότερες μονάδες με το ΑΗΣ Αμυνταίου να ακολουθεί .Ακόμα και η πρόταση Παναγιωτάκη για σύσταση θυγατρικών δεν γίνεται δεκτή, οπότε η αυτοκρατορία ναυαγεί πολύ γρήγορα.
Ακόμα και η ίδια η ΔΕΗ παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχοντας μέσω του προέδρου της προαναγγείλει τα όσα συμβαίνουν. Άραγε τι έχουμε να περιμένουμε από την Περιφέρεια και τους βουλευτές; Απολύτως τίποτα.
Ι.Π.