Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας για παραγγελίες προϊόντων άνω των 15,00€. Η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’ μας ενημερώνει για τα βιβλία που θα βρίσκονται σε προσφορά την εβδομάδα 01/03/2021 – 06/03/2021 . Για παραγγελία καλέστε μας στο 24610-39256 ή στο 24610-23713 και στο e-mail μας: [email protected] .
*Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Να ζήσεις, κορίτσι

Πριν από δεκαεφτά χρόνια, ο επιθεωρητής της ?ίωξης Εγκλήµατος Έβερτ Γκρενς κλήθηκε στη σκηνή ενός βάρβαρου εγκλήµατος. Μια οικογένεια δολοφονήθηκε και επέζησε µόνο η πεντάχρονη κόρη τους. Το κορίτσι µπήκε σε πρόγραµµα προστασίας µαρτύρων και η υπόθεση πάγωσε, αλλά χρόνια αργότερα ο Γκρενς εξακολουθεί να στοιχειώνεται από τη φαινοµενικά τυχαία δολοφονία και το κοριτσάκι που έζησε. Έτσι, όταν µαθαίνει ότι το διαµέρισµα όπου συνέβη το έγκληµα είναι τώρα η σκηνή µιας µυστηριώδους διάρρηξης, φοβάται ότι κάποιος σκοπεύει να κάνει τον µοναδικό µάρτυρα να σιγήσει. Αγωνίζεται να βρει το κορίτσι… προτού αυτό συµβεί…

Εν τω µεταξύ, κάποιος στον υπόκοσµο της Στοκχόλµης εκτελεί λαθρεµπόρους όπλων και έχει θέσει την οικογένεια του πρώην πληροφοριοδότη της αστυνοµίας Πιετ Χόφµαν σε σοβαρό κίνδυνο. Ο ίδιος πρέπει να αποκαλύψει τη µυστική απειλή για την οικογένειά του, διατηρώντας παράλληλα τα δικά του µυστικά. Σύντοµα στο κυνήγι του για απαντήσεις συµπλέκεται µε τον Γκρενς και οι δύο άντρες βρίσκονται στη δίνη µιας εγκληµατικής συνωµοσίας που είναι πιο περίπλοκη –και επικίνδυνη– από ό,τι θα µπορούσαν να φανταστούν.

Είναι καλό να κλείνεις τα πέντε. Και µετά να κλείνεις και λίγες µέρες και νύχτες ακόµη. Τραγουδάω ξανά. «Να ζήσεις, κορίτσι, και χρόνια πολλά…»

Η µικρή είχε κλειδωθεί στον κόσµο της. Είχε κατεβάσει τον διακόπτη. Γι’ αυτήν ο χρόνος είχε ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Έναν µήνα αργότερα εξαφανίστηκε από τον κόσµο του Γκρενς, αφού πρώτα τον αγκάλιασε και του ψιθύρισε ότι ήταν τριάντα δύο ηµερών και πέντε χρονών, λες και τα πέντε χρόνια ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο Γκρενς θυµόταν και την οργή που τον είχε κυριεύσει τότε. Είχε αναγκαστεί να κλείσει µια από τις ελάχιστες υποθέσεις για τις οποίες ήταν πεπεισµένος ότι είχε βρει τον δολοφόνο αλλά δεν είχε καταφέρει να τον κρατήσει.

Συγγραφέας: Anders Roslund
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2020
Σελίδες: 592
ISBN: 978-960-14-3603-6
Τιμή: 16.20€

Μαθαίνω καλούς τρόπους

Χαρούμενη εικονογράφηση και ένας έξυπνος μηχανισμός στις σελίδες δείχνουν στα παιδιά
τι συμβαίνει όταν μοιράζονται, μιλούν ευγενικά και σέβονται το ένα το άλλο, και τι όταν δεν το κάνουν.

Έτσι, μαθαίνουν το σωστό με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Εκδόσεις: Susaeta, 2020
Σελίδες: 14
ISBN: 978-960-617-335-6
Τιμή: 7,92€

Η φάρμα των ζώων

«Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά ορισμένα ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Αυτή η φράση του Τζορτζ Όργουελ από τη Φάρμα των Ζώων έχει περάσει στην Ιστορία και στην κοινή συνείδηση πολλών και διαφορετικών λαών, από διαφορετικές κουλτούρες, μιλώντας στην καρδιά όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων που ξέρουν να εκτιμούν τα αγαθά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ποιος τη λέει; Τα γουρούνια της φάρμας, τα οποία, μετά την επανάσταση κατά των ανθρώπων-αφεντικών και την ανατροπή των τελευταίων, δεν εγκαθιδρύουν την ισότητα μεταξύ των ζώων, που ήταν ο αρχικός στόχος της επανάστασης, αλλά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς υπό την απόλυτη εξουσία του γουρουνιού που ονομάζεται «Ναπολέων».
Αλληγορική νουβέλα, γραμμένη το 1945 (μόλις τρία χρόνια πριν από το «αδελφό» έργο, το 1984), η Φάρμα των Ζώων εμπνέεται από τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες της Ρωσικής Επανάστασης του 1917: πώς το όραμα για μια κοινωνία ίσων πολιτών μεταβλήθηκε σταδιακά σε ένα εφιαλτικό, απολυταρχικό καθεστώς που φυλάκιζε και εξόντωνε αντιφρονούντες.
Η πολεμική του Όργουελ απέναντι στον σταλινισμό (απότοκη κυρίως των εμπειριών που είχε στον Ισπανικό Εμφύλιο) βρίσκει εδώ, και πριν από το 1984, το αποκορύφωμά της.
Κλασικό έργο πλέον, η Φάρμα των Ζώων έχει αγαπηθεί από τελείως διαφορετικές γενιές αναγνωστών και έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο θέατρο, ενώ έχει γίνει και κόμικ.

Συγγραφέας: Τζορτζ Όργουελ
Μεταφραστής: Αύγουστος Κορτώ
Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2021
Σελίδες: 176
ISBN: 978-618-01-3709-5
Τιμή: 7,92€