Δωρεάν παράδοση στο χώρο σας για παραγγελίες προϊόντων άνω των 15,00€. Η Γιάννα Σισμανίδου από τα “Βιβλιοπωλεία Πάπυρος’’ μας ενημερώνει για τα βιβλία που θα βρίσκονται σε προσφορά την εβδομάδα 08/02/2021 – 13/02/2021 . Για παραγγελία καλέστε μας στο 24610-39256 ή στο 24610-23713 και στο e-mail μας: [email protected] .

*Για να ενεργοποιήσετε την έκπτωση αναφέρετε ότι είδατε το άρθρο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

6 μυστήρια για τον Ηρακλή Πουράκη

Πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται σε έξι περιπέτειες μυστηρίου. Εξαφανισμένοι πίνακες, κλεμμένοι αρχαιολογικοί και μουσικοί θησαυροί, άφαντα θεατρικά σημειωματάρια και η απαγωγή μιας ανθρωπολόγου που μελετά την πρωτόγονη τέχνη!

Η μικρή Μουσίτσα και οι γονείς της συναντούν τον διάσημο ερευνητή Ηρακλή Πουράκη στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Θα τον βοηθήσουν να λύσει τις υποθέσεις στα μουσεία, στα θέατρα και στις γκαλερί.

Η συγγραφέας, ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου διασκεδάζει τα παιδιά με μυστήρια που καλλιεργούν την αγάπη τους για όλες τις μορφές τέχνης, την πιο ανέξοδη και σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση της εποχής μας!

Συγγραφέας: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2020
Σελίδες: 112
ISBN: 978-960-14-3589-3
Τιμή: 9,00

1984

Το έτος είναι το 1984, και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο έχει επιβληθεί το ολοκληρωτικό καθεστώς της Ωκεανίας, το οποίο επιδίδεται, μέσα από ηλεκτρονικές οθόνες και την Αστυνομία Σκέψης, στη συνεχή ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών. Στην κορυφή της εξουσίας, ο πανίσχυρος, άφαντος αλλά πανταχού παρών, εντέλει, Μεγάλος Αδελφός.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, ο Ουίνστον Σμιθ, ένα φαινομενικά πειθήνιο μέλος του Κόμματος, ονειρεύεται την ανατροπή του καθεστώτος. Η γνωριμία του με τη νεότερή του Τζούλια πυροδοτεί ένα ανεξέλεγκτο ερωτικό πάθος. Καθώς ο έρωτας λογίζεται εδώ πράξη αντίστασης, οι δύο εραστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες τους.
Είναι εκπληκτικό πώς το ζοφερό όραμα του 1984 έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο: από τα χρόνια των απολυταρχικών κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης έως τις στρατοκρατικές δικτατορίες σε χώρες της Δύσης και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, και κυρίως σήμερα, στην εποχή του θρησκευτικού φανατισμού, της παγκοσμιοποίησης και του Διαδικτύου, με τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί ψευδών ειδήσεων και των μαζικών ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από κυβερνήσεις αλλά και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, το δυστοπικό μυθιστόρημα που ο Όργουελ συνέγραψε το 1948 (αντιστρέφοντας τα δύο τελευταία ψηφία στον τίτλο του βιβλίου) καταδεικνύεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το βιβλίο μεταφέρθηκε πολλές φορές στο σινεμά και στην τηλεόραση, ενώ έχει γίνει και όπερα. Μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές ήταν το 1984, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ράντφορντ και πρωταγωνιστές τον Τζον Χερτ, τη Σουζάνα Χάμιλτον και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στον τελευταίο ρόλο της ζωής του.

Συγγραφέας: Τζορτζ Όργουελ
Μεταφραστής: Αύγουστος Κορτώ
Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2021
Σελίδες: 448
ISBN: 978-618-01-3707-1
Τιμή: 11,00€

Μεγάλοι ζωγράφοι όταν ήταν παιδιά
Αληθινές ιστορίες από την παιδική ηλικία σπουδαίων καλλιτεχνών

Ξεχάστε τα βραβεία, τις φανταχτερές εκθέσεις στα μουσεία και τα αιώνια αριστουργήματα της τέχνης. Όταν οι πιο φημισμένοι καλλιτέχνες του κόσμου ήταν παιδιά, είχαν τα ίδια προβλήματα που έχετε κι εσείς.

Ο Άντι Γουόρχολ μισούσε το σχολείο τόσο πολύ, που κάθε πρωί έπρεπε κάποιος να τον σύρει έξω από το σπίτι, ενώ αυτός χτυπιόταν. Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν διαρκώς αφηρημένος στο σχολείο και γέμιζε τα τετράδιά του με σκίτσα. Η Φρίντα Κάλο βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες χάρη στην υποστήριξη του πατέρα της.

Το βιβλίο αυτό αφηγείται τις ιστορίες τους, με υπέροχη εικονογράφηση σε κάθε σελίδα. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες θα βρείτε τους Κλοντ Μονέ, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Μπέατριξ Πότερ, Γιόκο Όνο, Κιθ Χάρινγκ και πολλούς άλλους.

Μεταφραστής: Άννα Παπασταύρου
Εκδόσεις: Σαββάλας, 2020
Σελίδες: 224
ISBN: 978-960-493-790-5
Τιμή: 11,60€