Η Γεωργία Μήτσιου, δρομέας υπεραποστάσεων αποφασίζει μετά από δύο Σπάρταθλους να τρέξει 217 χλμ στην ονομαζόμενη κοιλάδα του θανάτου μεταξύ Καλιφόρνιας και Νεβάδας στις 23-25 Ιουλίου. Με μια υψομετρική διαφορά πάνω από 4.000 μέτρα που σημαίνει ότι ο αθλητής ανεβαίνει και κατεβαίνει τρία βουνά και κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες 40-50Ο C για 48 ολόκληρες ώρες.

«Ήθελα να βρω κάτι που θα με προκαλέσει λίγο παραπάνω, ως κίνητρο για τόσες ώρες άθλησης» ανέφερε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος. Στο Bad water λοιπόν , μετά από αποστολή αθλητικού βιογραφικού και απαντήσεων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις η Γεωργία Μήτσιου τολμά να πάρει μέρος σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων. «Το δύσκολο ήταν να απαντήσω σε ερωτήσεις, τι άποψη έχεις για τον εαυτό σου και τους άλλους; Τι έχεις προσφέρει στη δρομική κοινότητα κ.ο.κ.» ανέφερε.

Στον αγώνα συμμετέχουν 100 αθλητές από όλο τον κόσμο, 50 παλιοί και 50 νέοι. Δεν γίνεται κλήρωση, αλλά υπάρχει επιτροπή επιλογής αθλητών με βαρύνουσα σημασία στην προσωπικότητα του αθλητή όπως αυτή εκτιμάται από τις ερωτήσεις που υποβάλλονται. . «Δεν περίμενα ότι θα με επιλέξουν» λέει η Γεωργία Μήτσιου. «25-30 γυναίκες συμμετέχουνε στον αγώνα και μόνο ο Μιχάλης Στύλας και Αργύρης Παπαθανασόπουλος έχουν ολοκληρώσει αυτόν τον αγώνα.

Το μήνυμα της συμμετοχής στο Bad Water

“Οι ημεροδρόμοι ήταν δρομείς μεγάλων αποστάσεων στην Αρχαία Ελλάδα” τόνισε η Γεωργία Μήτσιου λέγοντας ότι μπορεί η συμμετοχή να συνδυαστεί με την προσπάθεια για το καλύτερο. «Θέλω να καλέσω τον κόσμο να ενισχύσουμε ανθρώπους και φορείς που ασχολούνται με την χαρά της ζωής, όπως το Σύλλογο Γονέων με Νεοπλασματικές Ασθένειες και το Χαμόγελο του Παιδιού που επέλεξα». Συμπαραστάτες σε αυτή τη δύσκολη απόφαση και προσπάθεια είναι οι φίλοι και η οικογένεια. «Θεωρούμαστε ερασιτέχνες επειδή δεν πρόκειται για ολυμπιακό άθλημα, οπότε η πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει. Η ιδιωτική πρωτοβουλία όμως μπορεί, με το να διαφημίσει κανείς ένα προϊόν, μια ιδέα, μια υπηρεσία γιατί οι δρομείς που παίρνουν μέρος και η δημοσιότητα του αγώνα είναι μεγάλη»

«Αφιερώνω περίπου στις 25 ώρες την βδομάδα. Η διοργάνωση σε αναγκάζει ότι πρέπει να σε ακολουθεί ένα αυτοκίνητο με πλήρωμα που θα σου παρέχει τροφή και νερό, με το κόστος να ανεβαίνει λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας».

Αναφορά έγινε και στον ενεργό σύλλογο της Κοζάνης το Σύλλογο Δρομέων Υγείας και στην απουσία σάουνας στην περιοχή μας για να υπάρχει προσαρμογή στις υψηλές θερμοκρασίες του αγώνα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου