Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας πραγματοποιείται η δίκη του δράστη της ΔΟΥ Κοζανης, ο οποίος μόνο φειδωλός δεν ήταν απέναντι στους μάρτυρες.

Τι ανέφεραν οι τρεις τραυματίες

Οι μάρτυρες που χτυπήθηκαν από το τσεκούρι του δράστη αναφέρθηκαν στη μυρωδιά του αίματος που έχει μείνει ακόμα νωπή μαζί με τα τραύματά τους. Η πρώτη που έχασε τον οφθαλμό της αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια αποκατάστασής της λέγοντας ότι στις αρχές δεν μιλούσε και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αφού δεν περπατούσε καν. Δεν είχε διαπιστώσει αρχικά ότι λείπει το μάτι της και πέρα από αυτό έχει ακόμα αιμορραγικά προβλήματα στο αυτί.

Η δεύτερη μάρτυρας αναφέρθηκε στις ζαλάδες που έχει μετά τα συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. “Δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ αν δεν πάλευα. Τα τραύματα ειναι ακόμα ανοιχτά στο κεφάλι μου”. Μεσαιωνικά χαρακτήρισαν τα χτυπήματα οι γιατροί στο Παπανικολάου που μεταφέρθηκε. “Δεν μπορώ να γυρίσω στη δουλειά μου, έκανα αίτηση μετάταξης, φοβάμαι όποιον με ακολουθεί. Ο μεγαλύτερος μου φόβος ειναι να μην τον ξαναδώ”.

Η τρίτη υπάλληλος από την αγωνία να διαφύγει τον κίνδυνο πήδηξε τα σκαλιά και έσπασε το πόδι της. “Μετά ξεκίνησε ένας Γολγοθάς που συνεχίζεται μέχρι σήμερα χωρίς λόγο και αιτία”.

Άλλες μαρτυρίες υπαλλήλων

Η καθαρίστρια άκουσε τον θόρυβο, έναν χτύπο σαν να κόβουν δέντρο. Ήξερε το δράστη που μένει στην ίδια πολυκατοικία χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στην οικοδομή.

Ο υπάλληλος που πήρε τα στοιχεία του ανέφερε ότι ζήτησε να πάει στο εισόδημα για να κάνει την φορολογική του δήλωση. Άλλη είπε ότι αν δεν πήγαινε δεξιά στο θύμα της επίθεσης θα είχε χτυπήσει εκείνη. Άλλη αυτόπτης μίλησε για την ψυχραιμία του δράστη να βγάλει το τσεκούρι και με τα δυο του χέρια να χτυπήσει τον μακαρίτη Π.Ξ.

Ο συμβασιούχος εκτός των άλλων σημείωσε τις φράσεις του κατηγορούμενου:”…ω το σύστημα σας, τσιράκια του συστήματος”

Ο διευθυντής της ΔΟΥ

“Ήξερε τι έκανε, δεν ήταν σε άμυνα, δεν παραδόθηκε, δεν άφησε το τσεκούρι” τόνισε ο διευθυντής της ΔΟΥ που τον ακινητοποίησε. “Είδες τι έκανα στους δικούς σου, θα έρθει και η σειρά σου” του είπε ο κατηγορούμενος.

Όλα τα απολάμβανε, είχε πολύ ένταση και οργή. Έβριζε το σύστημα και τη γραφειοκρατία. “Σας αρέσει; Ήταν καλά;” ανέφερε ένας ακόμα μάρτυρας μιλώντας για ο,τι πιο σοκαριστικό έχει δει.

“Τέτοια αγριότητα δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Ήταν πολύ ψύχραιμος” είπε μια υπάλληλος που παραιτήθηκε από τη δουλειά της μετά το απεχθές περιστατικό.

Οι απολογίες των αστυνομικών

“Ένας εφοριακός λιγότερος, μετά έχετε εσείς σειρά” ήταν τα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς όπως μεταφέρθηκαν από τους ίδιους. Αν δεν υπήρχε κάποιος να παλέψει μαζί του θα είχε δυνάμεις για μεγαλύτερο κακό και περισσότερα θύματα, ανέφερε ένας εξ αυτών.

Για ξυλοδαρμό και ξεφτιλισμό στο τμήμα μίλησε ο δράστης ρωτώντας αν ήταν σταμπαρισμένος μετά τη δολιοφθορά σε ATM τράπεζας.

Ι.Π.

Σε εξέλιξη η δίκη του 45χρονου δράστη της ΔΟΥ Κοζανης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας: Θρασύς και κυνικός ο δράστης με τους μάρτυρες κατηγορίας

Έφτασε στα δικαστήρια της Φλώρινας ο 45χρονος δράστης