Έχουν περάσει 67 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που μπήκε η θεμέλιος λίθος για να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη βιομηχανία των Βαλκανίων και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ΔΕΗ η επιχείρηση που γιγαντώθηκε από τις θυσίες και το αίμα του Ελληνικού λαού, προσφέροντας τόσα πολλά στην οικονομία της χώρας, πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τα χέρια των εγχώριων και διεθνών αγοραστών που εδώ και πολλά χρόνια την είχαν στο στόχαστρο για να την εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο.

«Εθνικό  έγκλημα » χαρακτήριζε ο κύριος Τσίπρας την εκποίηση της ΔΕΗ και δήλωνε ότι η  κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις των δανειστών και θα προστατέψει τη δημόσια περιουσία και το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η κυβέρνηση τελικά σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις ξεπουλάει σήμερα τη ΔΕΗ, προχωρώντας  σε ενέργειες που υπονομεύουν το οικονομικό μέλλον της χώρας.

 

Εδώ πρόκειται για ένα εθνικής σημασίας ζήτημα.

Η υπεράσπιση της ΔΕΗ είναι θέμα που αφορά άμεσα κάθε Έλληνα πολίτη.

Όλοι μαζί και ιδιαίτερα η περιοχή μας πρέπει να παλέψουμε για να προστατέψουμε την επιχείρηση που έχει προσφέρει τόσα στην ανάπτυξη της χώρας και την εθνική οικονομία.   

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.