ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου επί της Εθνικής οδού Κοζάνης – Θεσσαλονίκης , στο σημείο όπου βρισκόταν η παλιά γέφυρα του ΟΣΕ (κόμβος LIDL). Αυτές τις ημέρες παραχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, μάλιστα έχει “πέσει” ήδη η πρώτη άσφαλτος στο ένα ρεύμα και ολοκληρώνονται οι εργασίες και στο δεύτερο. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει “πέσει” η τελική άσφαλτος, ούτε ο αντιολισθητικός τάπητας, εργασίες που προχωρούν μέσα στις ημέρες.
Επίσης, σύμφωνα με τον επιβλέποντα του έργου (από την έδρα της Π.Ε. Κοζάνης), ακόμη υπολείπονται η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης , η κατασκευή τριγωνικών τάφρων για τα όμβρια ύδατα, ο ηλεκτροφωτισμός, η φυτική γη στη νησίδα, η διαγράμμιση και οι τοποθέτηση πινακίδων.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και οι τεχνικές υπηρεσίες ευελπιστούν ότι αν ο καιρός πάει καλά το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Μάλιστα ίσως και αυτή την εβδομάδα να έρθουν οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται με καλούς ρυθμούς.
Ωστόσο, επειδή παρατηρείται το φαινόμενο οδηγοί οχημάτων να μην σέβονται τις πινακίδες που απαγορεύουν την κυκλοφορία, σηκώνοντας τις μπάρες που τοποθετούνται . Οι υπεύθυνοι καλούν τον κόσμο να συμμορφώνονται με τις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί, για τις οποίες αρμόδια είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σε ό,τι αφορά τξη τήρηση των σημάτων και πινακίδων αρμόδια είναι η τροχαία. Οι αρμόδιοι του έργου προειδοποιούν πως ο χώρος είναι εργοτάξιο και η διέλευση είναι πιθανώς επικίνδυνη, καλώντας τους πάντες να συμμορφωθούν με τις πινακίδες και τις υποδείξεις.
aasfaltostrosi_lidl5 aasfaltostrosi_lidl2 aasfaltostrosi_lidl3 aasfaltostrosi_lidl4

φωτογραφίες: Χρήστος Μπλέτσος

Β.Σ.