Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά το Μαμάτσειο επισκέφτηκε και το Μποδοσάκειο. Τον υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας ζητώντας του μονιμοποίησης. Εκπρόσωπός τους απευθύνθηκε στον υπουργό: «Δώσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας μάχη μέσα στην πανδημία και περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να μας μονιμοποιήσει. Είμαστε 2.700 και περιμένουμε»

«Έχουμε αναγνωρίσει την προσφορά σας δίνοντας παράταση στο πρόγραμμα , προσπαθούμε να βρούμε λύση στους συμβασιούχους του προγράμματος, όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας πούμε. Το σύστημα υγείας έχει μεγάλες ανάγκες. Έχουμε χρόνο μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις για να δώσουμε λύσεις» απάντησε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο ίδιος μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση με τη συμμετοχή του κ. Σταύρου Παπασωτηρίου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας που έχει σταθεί στην πανδημία και θα σταθεί. Είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση και το προσωπικό για το πώς θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα δεδομένης της κατάστασης στην περιοχή. Γνώμονας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε τα δυο όπλα που έχουμε τον εμβολιασμό και την πιστή τήρηση των μέτρων. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, θα τα δουλέψουμε, ένα από τα σενάρια είναι να γίνει ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID.Το σύστημα υγείας είναι ενιαίο, έχουμε κάνει έκκληση στους ιδιώτες να συνεργαστούν με το ΕΣΥ και να ενισχύσουν το νοσοκομείο. Εφόσον υπάρχει συνένωση δυνάμεων θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε την εμπειρία της διαχείρισης και καταρτίσει το επιχειρησιακό μας σχέδιο»

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή βίντεο: mavridiskonstantinos

Πηγή φωτο: Μαιρη Κεσκιλιδου