Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής στο πλαίσιο των εργασιών της και έχοντας πάντα ως άξονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα πραγματοποιήσει επιτόπιες επισκέψεις σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και συσκέψεις με φορείς, αποσκοπώντας στην καλύτερη κατανόηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων αλλά και την ανάδειξη των περιβαλλοντικών δυνατοτήτων των περιοχών.
Έτσι το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου, ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρου Καρυπίδη και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλη Μιχελάκη, η Επιτροπή θα μεταβεί στη Δυτική Μακεδονία.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21/10/2017 στις 9:00 π.μ. η Επιτροπή θα επισκεφτεί τον ενεργειακό άξονα της Δυτικής Μακεδονίας (Ανάργυροι, ορυχείο Αμυνταίου, τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Πτολεμαΐδα V, Νότιο Πεδίο, ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου).
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φορείς της περιοχής στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στην Κοζάνη.
Το πρωί της Κυριακής 22/10/2017 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, σε έργα και δραστηριότητες διαχείρισης του υγροτόπου, σημαντικά στοιχεία πανίδας όπως τα δάση αρκεύθων (κέδρων) καθώς και στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Στη συνέχεια στις 12:00 θα ακολουθήσει συνάντηση με τους φορείς της περιοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαιμού.

Κατερίνα Ιγγλέζη,
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος
και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής