ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ημέρα τιμής και μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου η 19η Μαΐου, και τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης τίμησαν τα θύματα της γενοκτονίας, με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα το πρωί στη Σκήτη Κοζάνης.
Ειδικότερα, στην Π.Ε. Κοζάνης, οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαΐου και συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης, την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης και Ποντιακά Σωματεία του Δήμου.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκήτης. Ακολούθησε  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης της Σκήτης του Δήμου Κοζάνης και σύντομη ομιλία από τον Διδάκτορα Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς Θεόδωρο Κωνσταντινίδη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις καταθέσεις στεφάνων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Δράμας και Σερβίων & Κοζάνης, ενώ το “παρών”, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, o πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας, οι στρατηγοί του π. Α΄ Σώματος Στρατού, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Τζιοβάρας, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χριστοφορίδης  και άλλοι εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΛΕΤΟΣ

Β.Σ.