Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης για την 3η έδρα που δόθηκε στο Βασίλη Μόσχο. Δεν θα μπορούσε να γίνει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου από το Νίκο Σαρρή παρά μόνο αναίρεση της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας , όπως κι έγινε.

Βέβαια μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση πιθανόν να περάσει κι ένας χρόνος, εκτός αν δεχτεί το συμβούλιο κάποια αίτηση προτίμησης και μειωθεί ο χρόνος στους τέσσερις ή έξι μήνες. Μέχρι τότε η συμμόρφωση με την δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου είναι υποχρεωτική. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς την εκλογή του προέδρου αυτές έπρεπε να είχαν υποβληθεί τρεις μέρες μετά την εκλογική διαδικασία. Φυσικά στα διοικητικά δικαστήρια μπορεί να προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου η όποια μη σύννομη σύνθεση του Επιμελητηρίου με βάση και την απόφαση του πρωτοδικείου. Με αυτόν τον τρόπο τα δικαστήρια θα αποφανθούν για το παράδοξο των εκλογών του Επιμελητηρίου Κοζάνης να έχουμε πρόεδρο χωρίς αυτοδυναμία εδρών και ποσοστών.

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου παρουσιάστηκαν δύο αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις νομικών μία από την πλευρά Σαρρή και μία από την πλευρά Μητλιάγκα για το τι πρέπει να ισχύσει. Αποφασίστηκε εν τέλει με αίτηση στις 20 Φεβρουαρίου να απαντήσουν οι νομικοί σύμβουλοι της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων για το τι θα ισχύσει.

Σε κάθε περίπτωση οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η απόφαση του δικαστηρίου για 3η έδρα στο Βασίλη Μόσχο ισχύει, οπότε και η αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι επόμενη. Οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και τα παιχνίδια εντυπώσεων στο fb σίγουρα δεν ωφελούν το Επιμελητήριο και τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος βλέπει τις παρατάξεις να σφάζονται γα την εξουσία…

Ιωάννα Παπαδημητρίου