Ένα επιδόρπιο από τον Σέφ του ΙΕΚ Βολτέρος Γιώργο Καλογερίδη εύκολο και ιδιαίτερο με παραδοσιακά προϊόντα Βελβεντού που έκλεψε την παράσταση στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” μαζί με όλα τα τοπικά προϊόντα της περιοχής

ΥΛΙΚΑ
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 γρ. μπισκότα θρυμματισμένα τύπου digestive
1/2 κιλό Τουλουμίσιο Βελβεντού παραδοσιακό
Μαρμελάδα Ροδάκινο Βελβεντού
Μπίλιες Κόκκινου γλυκού κόκκινου πιπεριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και το απλώνουμε να κάνουμε τη βάση
Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφη και την πατάμε ελαφρά , την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο
Τοποθετούμε από πάνω το τουλουμίσιο και το στρώνουμε και αυτό ομοιόμορφα
Τέλος βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα, αν είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό ώστε να έχει λιγότερο παχύρρευστη υφή για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε καλύτερα
Τοποθετούμε λίγες μπίλιες κόκκινου πιπεριού και γαρνίρουμε άμα θέλουμε με φύλλα δυόσμου

glyko_sef