ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΑΜΙΩΝ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΑΣΑΚ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να “απαντήσουν” στις περικοπές των συντάξεών τους και τη δυσμενή κατάσταση που περνούν, οι συνταξιούχοι πολλών ταμείων. Μάλιστα, συνταξιούχοι από τα ταμεία του ΙΚΑ, του Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ και ΣΑΣΑΚ, από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και άλλες γειτονικές περιοχές, έδωσαν το “παρών” στην ενημέρωση – εκδήλωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Η αίθουσα “Φίλιππος” γέμισε από συνταξιούχους κάθε ταμείου, που θέλησαν να ενημερωθούν για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας τους, και αφορούν συντάξεις και άλλα θέματα.
Η εν λόγω συγκέντρωση – συνάντηση γίνεται με αφορμή την 1η του Οκτώβρη, που είναι αφιερωμένη στη τρίτη ηλικία και οι Συντονιτική Επιτροπή αποφάσησε να την μετατρέψει σε πανελλαδική ημέρα δράσης, αγώνα και διεκδίκησης με βάση τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις από τις αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές τους, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης : “Οι συνταξιούχοι με όλες τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, έχουν κυριολεκτικά τσακιστεί τα δικαιώματά τους. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει τις ίδιες πολιτικές , με την αφαίρεση των συντάξεών μας, την αφαίρεση των αποδοχών μας για όσα πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή”. Ο ίδιος σημείωσε πως αυτή την περίοδο οργανώνονται οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε όλη τη χώρα.”Η τρίτη ηλικία είναι στον αγώνα για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα και να γεμίσει με αισιοδοξία και τις νεώτερες γενιές να ζήσουν με αισιοδοξία”, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α. Συνταξιούχων Χρήστος Ψαλλίδας αναφέρθηκε σε ποιο τοπικά προβλήματα, ζητώντας, για μια ακόμη φορά, στελέχωση των μονάδων υγείας της περιοχής και συγκεκριμένα ζητώντας επιτακτικά την λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Μαμάτσειο. Επίσης, τόνισε πως όλοι οι συνταξιούχοι ζουν τη μιζέρια τους, ενώ ζήτησε δράσεις για απασχόληση με δημιουργικές δράσεις, των συνταξιούχων, για τον ελεύθερό τους χρόνο.


Β.Σ.