Τους κροκοπαραγωγούς της περιοχής μας επισκέφθηκε ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης στο στάδιο της συγκομιδής των λουλουδιών. Μετά από τη συνάντηση με τον πρόεδρο Βασίλη Μητσιόπουλο, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Βατάλη και με συνεταιριστές παραγωγούς, ο βουλευτής δήλωσε:

«Η φετινή χρονιά για τους κροκοπαραγωγούς είναι ιδιαίτερα σημαντική έως και κρίσιμη, εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που είχε υποστεί η παραγωγή τα προηγούμενα χρόνια από καιρικά φαινόμενα, αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν φέτος στην εμπορία και στην κατανάλωση λόγω της πανδημίας. Τον βαθμό δυσκολίας επέτειναν τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών, τα οποία συνέπεσαν με τη φάση της συγκομιδής, για την οποία, όμως, χρειάζονται πολλά εργατικά χέρια στο σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο εξελίσσεται η συγκομιδή του κρόκου.

Χάρη στην έγκαιρη ενεργοποίηση των εκπροσώπων του συνεταιρισμού και τη συνεργασία των τοπικών φορέων και με τη συνδρομή ανθρώπινου δυναμικού από όλον τον νομό, ελπίζουμε η διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να αποδώσει καρπούς.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η φετινή σοδειά θα είναι καλή και αποδοτική και με τους κατάλληλους χειρισμούς από τη διοίκηση, το τοπικό μας προϊόν με την διεθνή αναγνωρισιμότητα, θα καταλάβει τη θέση που δικαιούται στις διεθνείς αγορές.

Στη φάση της μετάβασης, ο εναλλακτικός πυλώνας ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα των εμβληματικών προϊόντων της περιοχής, όπως είναι και ο κρόκος, πρέπει να ενισχυθούν, και σε αυτήν την κατεύθυνση θα αναζητήσουμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της περιοχής που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες συνέβαλαν προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες των κροκοπαραγωγών μας.»