Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, για την παρουσίαση των θέσεων του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε αρκετός κόσμος προκειμένου να ακούσουν και την ομιλία του Θανάση Χαστά μέλος του γραφείου της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σχόλιο της Έφης Τσίγκα για την ημέρα της γυναίκας και το ρόλο της στη σημερινή εποχή.

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, όπως είπε ο κ. Χαστάς “σαν κόμμα θέλουμε να προϋπαντήσουμε το 20ο μας συνέδριο με μια ολόπλευρη ιδεολογική, πολιτική , οργανωτική ενδυνάμωση , ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής, ικανό να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον της ανασύστασης του εργατικού κινήματος και της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχ

ίας αγροτών, αυτοαπασχολούμενων , επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς και τις οικογένειές τους, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το καπιταλιστικό σύστημα”.

Οι θέσεις του προηγούμενου συνεδρίου του ΚΚΕ και το πρόγραμμα του, σύμφωνα με τον ίδιο, συνάντησαν μαζική αποδοχή μέσα στις τάξεις του κόμματος , αλλά και στους οπαδούς, όπως εκτίμησε. “Η αποδοχή αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα από τις δράσεις που ανέπτυξαν το κόμμα και η ΚΝΕ”, τόνισε.

Στο επίκεντρο τέθηκαν και τα θέματα που “καίνε” τη λαϊκή τάξη, τα μέτρα που πλήττουν την οικονομία και μια σειρά άλλα ζητήματα που θα συζητηθούν εκτενώς και στο συνέδριο.

 

Β.Σ.